Prvi u nizu Metro festivala poslovnih rješenja, na koji su pozvani svi vlasnici i djelatnici malih i srednjih tvrtki koji žele saznati kako unaprijediti svoje poslovanje, održat će se 13. i 14. veljače od 10 do 18 h u Metro Cash & Carry centru u Splitu (Bana Jelačića 27) te u Zadru (Murvica 1/D). Povodom 50. godišnjice Metro grupe, dvodnevni festival u Splitu ugostit će oko 3.000, a u Zadru oko 2.000 vlasnika malih i srednjih tvrtki, priopćeno je iz tog trgovačkog lanca.

Kako se navodi, posjetitelji će na festivalu moći upoznati najnovije trendove u poslovanju te dobiti individualne savjete i stručnu pomoć u razradi poslovnih rješenja koje je Metro pripremio kako bi pomogao nezavisnim poduzetnicima da lakše opstanu na tržištu.

“Naših 50 godina iskustva želimo iskoristiti kako bismo vlasnicima malih i srednjih tvrtki pomogli da pronađu nova poslovna rješenja i ideje koje će ih inspirirati da se lakše nose s izazovima vođenja vlastite tvrtke. Metro će festivalom malim i srednjim tvrtkama omogućiti da saznaju, na primjer, kako definirati asortiman, kako uštedjeti korištenjem novih tehnologija i koji su novi trendovi na tržištu”, izjavio je Vladimir Gnjidić, Direktor marketinga i razvoja kupaca u Metro Cash & Carry Hrvatska.

Domaći proizvođači predstavit će autohtone hrvatske sireve, dok će na degustaciji vina u Splitu Plenković predstaviti svoja vina s naglaskom na asortiman prilagođen potrebama vlasnika hotela i restorana. Ivica Kovačević, predstavnik udruge vinara Dalmacije, u Splitu će prezentirati autohtone sorte vina Dalmacije, dok će u Zadru svoja vina predstaviti vinarija Boškinac te vina Bibich.

Uz praktične poslovne savjete posjetitelji će se družiti uz okuse škotskih škampi, delikatesnih puževa, i drugih delicija. Pritom će moći upoznati više od 120 vrsta riba, rakova i školjaka koje su ujutro u moru, a već popodne na stolu restorana i hotela Metro kupaca.

Tijekom veljače, Metro festival poslovnih rješenja ponudit će različita rješenja i savjete za vlasnike i djelatnike pizzerija, pekara, hotela, ureda, trgovina i restorana u Rijeci i Osijeku (20. i 21. veljače) te u Zagrebu (27. i 28. veljače).