Ministarstvo će otkupljivati mlijeko koje mljekarska industrija ne želi

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je kako će od ponedjeljka otkupljivati mlijeko koje mliječna industrija ne želi otkupiti, i to po istoj cijeni.

Upotrebljavat će se za biopostrojenja, za proizvodnju energije. Također, zaraženu hranu seljaci će moći zamijeniti za onu iz robnih rezervi po povoljnijim uvjetima.

Seljaci su u subotu mirno prosvjedovali u Brodsko-posavskoj županiji i time poslali poruku Ministarstvu da se osjećaju iskorišteno i prevareno i zbog afere s aflatoksinima i zato što u proljetnu sjetvu kreću gotovo bez poticaja.

Ministar Tihomir Jakovina im je poručio – poticaji stižu, a Hrvatska ima mnogo kvalitetnije mlijeko od mnogih zemalja. “Hrvatsko mlijeko je najkvalitetnije i najsigurnije u regiji. Imamo kvalitetnije mlijeko od Amerikanaca i mnogih drugih”, rekao je ministar u sinoćnjem Dnevniku. Istaknuo je i da proizvođači mlijeka neće morati prolijevati mlijeko koje im industrija ne želi otkupiti.

Govoreći o šteti koja je nastala nakon pronalaska povišene razine aflatoksina u mlijeku, Jakovina je rekao da će se podaci o procjeni štete znati početkom tjedna. Apelirao je na sve da se učine maksimalni napori da se ovakva situacija s mlijekom više ne ponovi. (HRT)

Prethodni članakPredstavljen dm green city project
Sljedeći članakWalt Disney Company – licenciranje proizvoda tvrtke Disney u Hrvatskoj