k-plus-tuna-small-midiPrvom procjenom utvrđeno je da je proizvod rizičan za zdravlje potrošača, posebice za osobe koje nemaju toleranciju na histamin te za djecu i trudnice

Zbog utvrđenih nedopuštenih i povišenih koncentracija histamina, iz trgovina se mora povući i opozvati proizvod „Tunj komadi u ulju – K plus“ što ga je iz Tajlanda uvezao Konzum, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na svojim službenim internetskim stranicama.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u redovitom je nadzoru uzela uzorke konzervirane ribe „Tunj komadi u ulju – K plus“, koja se na hrvatskom tržištu nalazi u konzervama od 95 grama, navodi se u obavijesti Ministarstva poljoprivrede od 13. travnja.

Prvom procjenom utvrđeno je da je proizvod rizičan za zdravlje potrošača, posebice za osobe koje nemaju toleranciju na histamin te za djecu i trudnice pa se zato ne može konzumirati.

Riječ je o proizvodu na kojemu piše „najbolje upotrijebiti do kraja 05/2015“, serije MN5DNN AL02SEA 3EW1H (što je označeno na dnu limenke), proizvođača Thai Union Manufacturing Co. LTD, Tajlandu, a uvezao ga je Konzum. (H)