Mlinotest udvostručio kapacitete

Zgrada u kojoj se proizvodi sušena tjestenina temeljito je obnovljena te su instalirane dvije nove proizvodne linije i linija za pakiranje

U Mlinotestu iz Ajdovščine otvorena je potpuno obnovljena tvornica tjestenine, a investiciju vrijednu sedam milijuna eura otvorila je Nataša Pirc Musar, predsjednica Republike Slovenije, s upravom tvrtke.

Zgrada u kojoj se proizvodi sušena tjestenina temeljito je obnovljena te su instalirane dvije nove proizvodne linije i linija za pakiranje. Zbog skraćenja vremena izrade tjestenine značajno su povećane proizvedene količine. Nove linije mogu proizvesti 1.000 odnosno 400 kilograma tjestenine na sat, što je gotovo udvostručenje sadašnjeg kapaciteta.

S novim proizvodnim linijama u Mlinotestu smanjuju potrošnju toplinske energije, s plinskog grijanja prešli su na korištenje biomase. Zbog korištenja zatvorenog sistema hlađenja bit će manja i potrošnja vode, a zahvaljujući zatvorenosti proizvodnog sustava značajno je smanjena mogućnost pojave stranih tijela na proizvodnoj liniji.

Prema riječima predsjednika Uprave, Danila Kobala, u Mlinotestu ove godine planiraju i neka veća ulaganja, završavaju obnovu mlina za pšenicu, a ukupna vrijednost iznosit će oko šest milijuna eura, izvještava RTV Slovenije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakInflacija u SAD-u neznatno usporila u travnju
Sljedeći članakKonzum zapošljava