Mnoštvo posjetitelja i bogat stručno-zabavni program obilježili drugi dan ZWGW-a

zwgw-sajam-subotaPosjetitelji su iskoristili neradnu subotu i u velikom broju posjetili drugi dan Zagreb Wine Gourmet Weekenda. Svjetska kulinarska atrakcija, nastup Flying Culinary Circusa, panel diskusija “Vinari i uljari iz drugih profesija” ili Twitter tasting samo su dio bogatog sadržaja drugog dana ZWGW-a.

Nakon što je prvi dan festival posjetilo 1500 ljudi, drugi je dan bila neočekivana gužva u izložbenom dijelu festivala u kojem izlaže preko 150 izlagača s preko 200 brendova vina i gastro delicija.

Panel diskusija “Vinari i uljari iz drugih profesija” u drugom danu ZWGW-a okupila je četvoricu uglednih proizvođača čija je zajednička strast prema vinima i uljima rezultirala kreiranjem vrhunskih brandova prisutnih na svjetskoj gastrosceni.

Duilio Belić (Olea B.B.), Miroslav Plišo (Meneghetti), Ernest Tolj (Saints Hill), Boris Šuljić (Boškarinac) složili su se kako su postali poljoprivrednici jer su željeli proizvoditi ono što su željeli jesti i piti.

Nakon uspješnih karijera u biznisu, financijama te odvjetništvu, iskoristili su svoja znanja kako bi u proizvodnji vina ili maslinovog ulja proizveli vrhunske sorte za što su bila potrebna znatna ulaganja u proizvodnju, razvoj proizvoda, brendiranje te marketing.

“Mi smo preuzeli najbolje od tradicije, ali smo unijeli dio našeg vremena i svjetskih trendova koje smo upoznali. Za veći iskorak sasvim sigurno trebamo zajedničku inicijativu koja bi bila više fokusirana na izvoz i na promociju Hrvatske kao lifestyle destinacije”, složili su se izlagači.

U poslijepodnevnim satima na festivalu je po prvi puta u Hrvatskoj održano Twitter kušanje vina. Društvena mreža Twitter je povezala američke i europske ljubitelje vina, na radionici koja je prikazala moć društvenih mreža u promociji vina.

Cliff Rames moderirao je ovo kušanje uz pošip Luke Krajančića, plavac Frane Miloša i teran Roberta Terzola. Svi okupljeni saznali su kako Twitter pomaže u promociji vina – hrvatski vinski blogeri Lada Radin, Nenad Vinopija i Goran Zgrablić povezali su se s Richardom Jenningsom, Jamesom Melendezom i Mattieom John Bammanom iz New Yorka i Marcy Gordon iz San Francisca kako bi tviterašima prikazali zanimljivosti odabranih vina.

Programski, drugi dan festivala zatvoren je prikazivanjem filma Cigars: The Heart an Soul of Cuba. Ovaj sjajan dokumentarac o kubanskim cigarama autorsko je djelo jednog od najutjecajnijih svjetskih kritičara za cigare i vino Jamesa Sucklinga.

Film je dao odgovor na pitanje zašto su kubanske cigare najbolje na svijetu i kako cigara nastaje kroz sve svoje faze. U filmu su prikazane životne priče običnih Kubanaca koji sudjeluju u uzgoju duhana, njegovom sušenju, rolanju i prodaji.

U večernjem, zabavnom programu glazbenim brojevima publiku je rasplesao Ozren Kanceljak.

Prethodni članakUspješan prvi dan Zagreb Wine Gourmet Weekenda
Sljedeći članakTrgovačka vaga Mettler Toleda osvojila red dot nagradu za dizajn