Trgovačka vaga Mettler Toleda osvojila red dot nagradu za dizajn

Trgovačka vaga UC-HTT-M iz linije UC Evo tvrtke METTLER TOLEDO osvojila je nagradu red dot u kategoriji Dizajn proizvoda. “Prestižna nagrada potvrđuje izvanrednu kvalitetu estetskog i funkcionalnog dizajna linije UC Evo”, poručili su iz ovog proizvođača preciznih mjernih uređaja.

mettler-toledo-uc-evo-line-trgovacka-vaga-midi1Nagrada red dot, koju svake godine dodjeljuje Design Zentrum Nordrhein-Westfalen iz Njemačke, postala je međunarodno priznata oznaka kvalitete za odličan dizajn.

“Oduševljeni smo što smo osvojili ovu prestižnu nagradu za UC-HTT-M,” kaže Lena Wolf, voditeljica proizvoda u diviziji trgovina tvrtke METTLER TOLEDO i osoba odgovorna za liniju UC Evo. “Trgovci hranom na malo odavno su svjesni da njihova prednost može biti moderan i elegantan odjel svježe hrane. Vage imaju važnu ulogu u ukupnom izgledu, što dokazuje uspjeh vaga Black Line u crnoj boji. Nagrada red dot za našu liniju UC Evo Line potvrđuje naš smisao za moderni i prvoklasni dizajn na odjelu hrane.”

Temeljno funkcionalne

Vage UC-HTT-M odlikuju se jednostavnim i ravnim linijama. Iz vage kojom se upravlja putem zaslona osjetljivog na dodir uklonjeni su dekorativni detalji u korist glatkih površina i jasno definiranih oblika.

Zahvaljujući uskom kućištu i tankim rubovima sva je pozornost usmjerena na funkcionalnost, dok suzdržani dizajn jamči da će pozornost kupaca biti na velikom zaslonu, čime on postaje idealna platforma za promidžbu proizvoda i robnih marki kupcima na mjestu prodaje.

Dizajn nije samo dobar izgled
Funkcionalnost i svakodnevna praktičnost također su od temeljne važnosti za način na koji je vaga dizajnirana na operaterovoj strani. Ništa ne može odvratiti pozornost prodavača od njihovih aktivnosti na preglednom zaslonu osjetljivom na dodir.

Kućište vage UC-HTT-M gotovo da i nema spojeva ili žljebova u kojima se može nakupljati nečistoća, što smanjuje vrijeme čišćenja.

Visoko kvalitetni materijali osiguravaju robusnost i izdržljivost jedinice. Osim toga, kućište od lijevanog aluminija nije samo elegantno, nego i štedi energiju jer omogućuje otpuštanje otpadne topline iz metalnog kućišta bez ventilatora.

Vaga koja ostavlja dojam
“Vaga UC-HTT-M omogućuje trgovcima hrane na malo da u svoje trgovine uvedu dašak suvremenosti”, nastavlja Lena Wolf. “Njezina jednostavna elegancija ostavlja dojam i predstavlja najnovije trendove modernog dizajna, što potvrđuje nagrada red dot.”

Vaga je dostupna u klasičnoj srebrnoj boji i uvijek popularnoj crnoj te se savršeno uklapa u moderni interijer trgovine. Osim toga, mehanizam nagrađene vage omogućuje fleksibilno podešavanje zaslona za kupce, zbog čega je moguće podesiti vagu visini i osvjetljenju svakog pulta.

Od trgovine do izložbe dizajna
Dodjela nagrada red dot održat će se 2. srpnja 2012. u dvorani Aalto-Theater u njemačkom gradu Essenu. Od 3. do 29. srpnja 2012. vaga UC-HTT-M bit će izložena i pridružiti se ostalim dobitnicima nagrade red dot za 2012. godinu na posebnoj izložbi muzeja red dot koji se nalazi na mjestu bivšeg rudnika i industrijskog kompleksa Zeche Zollverein u Essenu.

Nagrada red dot, čija tradicija seže sve do pedesetih godina 20. stoljeća, dodjeljuje se u tri discipline: za dizajn proizvoda, za dizajn komunikacije i za koncept dizajna. Samo u 2011. godini zaprimljeno je preko 14.000 prijava iz više od 70 zemalja. Nagrada red dot stekla je međunarodni ugled kao jedan od najcjenjenijih znakova kvalitete za izvanredan dizajn.

METTLER TOLEDO je vodeći međunarodni proizvođač preciznih mjernih instrumenata. Ova je tvrtka najveći svjetski proizvođač i dobavljač sustava za vaganje za laboratorije, industriju i maloprodaju hrane.

Tvrtka je jedan od triju vodećih dobavljača različitih mjernih tehnologija koje se međusobno nadopunjuju i vodeći dobavljač automatskih sustava za istraživanje i razvoj sastojaka u farmaceutskoj industriji.

Ujedno, tvrtka je i najveći svjetski proizvođač i dobavljač sustava za detekciju metala za industriju proizvodnje i pakiranja.

Prethodni članakMnoštvo posjetitelja i bogat stručno-zabavni program obilježili drugi dan ZWGW-a
Sljedeći članakVodimo vas na 9. SEE CRM Arenu