Natjecanje IdejaX nagrađuje najkreativnije radove bez obzira na vrstu medija u kojoj se ideja pojavljuje

Na natjecanje IdejaX, koje se održava u sklopu marketinške manifestacije Dani komunikacija, prijavljeno je 106 radova od strane 61 oglašivača i 20 agencija, izvijestili su organizatori. Nagrade X dodjeljuju se za najbolja kreativna postignuća realizirana u svim vrstama medija, s naglaskom na tržišno značajne ideje koje ostavljaju trag na tržištu i pomiču granice.

“Ove godine zaprimili smo nešto manji broj prijava u odnosu na prošlogodišnje natjecanje. Svjesni smo stanja u gospodarstvu, oglašavanje nije zatvoren sustav i vremena nisu naklonjena kreativnom tržišnom komuniciranju. Klijenti se uglavnom okreću kratkoročnim, prodajnim ciljevima, pa je bilo za očekivati nešto manji broj prijava na IdejuX. Uvijek pozdravljam i dozu zdrave samokritičnosti prilikom prijave. Ipak, vjerujem da će se kao i svake godine između radova istaknuti nekoliko vrlo dobrih uradaka koji zaslužuju biti nagrađeni”, izjavio je Vanja Blumenšajn, predsjednik žirija nagrade X.

Uz Grand Prix nagradu te nagrade za agenciju i oglašivača godine, žiri ove godine dodjeljuje i posebnu nagrada za najbolju cjelovitu kampanju kao i posebne nagrade za radove koji budu izdvojeni zbog posebnih elemenata kao što su najbolji dizajn i art direction, najbolji copywriting, najbolja upotreba tehnologije i najbolja izvedbena vještina.

U skladu s ovim sustavom ocjenjivanja povećava se i bodovna razlika finalista i pobjednika tako da će osvajanje nagrade X biti istinska potvrda kvalitete i kreativnosti njihovih autora.

O dobitnicima  nagrada, odlučivat će stručni žiri sastavljen od najiskusnijih marketinških stručnjaka u Hrvatskoj, a pobjednici će biti proglašeni u petak, 17. svibnja, u 21h na svečanoj dodjeli nagrada u hotelu Lone u Rovinju.

Članovi žirija ovogodišnjeg natjecanja su: Nikola Žinić (Bruketa&Žinić OM), Almir Okanović (BBDO Zagreb), Goran Božić (McCann Erickson), Veljko Žvan (Grey Worldwide Zagreb), Kruno Serdar (Unex grupa), Krešimir Purgar (Publicis), Danijel Vuković (Fahrenheit), Davor Runje (Drap), Jakov Vilović (Utorak), Maro Pitarević (Digitel) i Vladimir Končar (Studio Revolucija), uz predsjednika žirija Vanju Blumenšajna iz Imago reklamne agencije, zaključuje se u priopćenju.