Najbolji kad je najteže: Gordana Z., Lonia

"Najteže nam je raditi s rukavicama. Budući da su nam blagajna i mesnica jedna do druge, kolegica koja je na kasi je najčešće i na mesnici pa stalno mora skidati i vraćati rukavice", kaže Gordana Z., prodavačica u Loniji

“Dnevna poslovna rutina mi se nije bitno promijenila, ali promijenio mi se privatni život jer me strah da ne donesem virus kući .”

Gordana Z, Lonia
#najboljikadjenajteze

Koliko nam se pojavom pandemije uzrokovane koronavirusom iz temelja promijenila svakodnevica nije potrebno posebno isticati. Nužno je, međutim, ponoviti koliko je sada više no ikada redovna opskrba stanovništva robom široke potrošnje ključna za koliko toliko normalno funkcioniranje društva u ovoj izvanrednoj situaciji.

Odlučili smo stoga provjeriti kako su se u svemu tome snašli ljudi koji su, uz zdravstvene djelatnike, u pravom smislu na prvoj crti obrane svih nas. Slijedom toga donosimo priče naših trgovaca koji daju sve od sebe i rade marljivo kako bi nam osigurali prijeko potrebne namirnice.

Gordana Z., Lonia
“Dnevna poslovna rutina mi se nije nešto bitno promijenila, ali promijenio mi se privatni život jer me strah da ne donesem virus kući. Ponekad bih najradije prespavala u trgovini i uopće ne išla kući jer me strah da ću prenijeti virus svojim ukućanima. A u trgovini se nagledamo i naslušamo svega. Ima kupaca koji i dalje dolaze obiteljski kupovati (muž, žena i dijete), a kada im kažemo da može samo jedan ući jer već imamo kupca unutra i još drugi vani čekaju, odgovaraju “ali mi smo zajedno”. Stalno ih moramo opominjati da drže razmak. No, srećom ima i onih savjesnih. Najteže nam je raditi s rukavicama. Budući da su nam blagajna i mesnica jedna do druge, kolegica koja je na kasi je najčešće i na mesnici pa stalno mora skidati i vraćati rukavice.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNestle nastavlja pružati podršku lokalnoj zajednici
Sljedeći članakMercator lani povećao prihode i dobit