Trgovački lanac Mercator u prošloj je godini ostvario prihod od prodaje od 2,14 milijardi eura, što je povećanje od 1,8 posto u odnosu na 2018. , dok je čista dobit iznosila 4,7 milijuna u odnosu na dobit od 1,6 milijuna iz 2018, objavio je u Mercator.

Prema poslovnim rezultatima za 2019. objavljenima na internet stranicama Ljubljanske burze, Mercatorovi prihodi od maloprodaje, što je osnovna djelatnost kompanije, lani su u odnosu na prethodnu godinu povećani za 2,2 posto i iznosili su 1,69 milijardi eura, a bruto dobit iz poslovanja (EBITDA) od 172,5 milijuna eura povećana je za 60,5 posto.

Lani je nastavkom procesa monetizacije nekretnina Mercator na razini grupe za četvrtinu smanjio neto financijski dug koji sada iznosi 587 milijuna eura, objavila je kompanija.

“Na pravom smo putu, ali nas čeka još mnogo posla”, kazao je u izjavi za medije povodom objave lanjskih rezultata direktor Mercatora Tomislav Čizmić, dodavši da je Mercator nakon tri godine pred završetkom financijskog restrukturiranja.

Dodao je kako rezultati poslovanja iz prošle godine pokazuju da su Mercatorovi kupci prepoznali i dobro reagirali na strategiju kojom je Mercator zadnjih godina investirao u manje trgovine, te osiguravao cjenovnu konkurentnost na tržištu. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!