uljari-u-centru-kaptolSandi Chiavalon, Klaudio Ipša i Duilio Belić samo su neki od izlagača koji su ponudili svoja mlada maslinova i bučina ulja na kušanje

Ove subote, 31. ožujka, na sunčanoj terasi Centra Kaptol kušanjem maslinovih ulja najavljen je Zagreb Wine Gourmet Weekend koji će se održavati od 13. do 15. travnja u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

Premijerno su predstavljena mlada maslinova ulja te jedno bučino ulje ponajboljih hrvatskih uljara. Ulja mladog Sandia Chiavalona, obitelji Belić iz Rapca, Klaudija Ipše, stancije Meneghetti, pulskog Agroprodukta, obitelji Buršić, međimurskog Bistera i OPG-a Kolega s Dugog bila su izložena za kušanje u Centru Kaptol.

Tom prilikom je direktor festivala Dražen Lazić istaknuo: “Zagreb Wine Gourmet Weekend osim prestižnih vinara predstavit će i proizvođače izvrsnih maslinovih ulja. Danas smo imali prilike kušati mlada maslinova ulja nekih od njih. Najznačajniji eno-gastro festival okupit će najpoznatije predstavnike eno-gastro scene Hrvatske, ali i iz zemalja regije.”

Zagreb Wine Gourmet Weekend međunarodni je festival vina i gastronomije, koji je izrastao iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala. ZWGW osmišljen je kao mjesto susreta domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju.