Neodgodivo dobra Bajadera nosi oznaku V-Label

Najrasprostranjeniji znak za označavanje veganskih proizvoda i na hrvatskim proizvodima

Nadaleko poznata Bajadera svoju recepturu njeguje već skoro 70 godina, a za njenu su neodoljivu teksturu i kremasti okus oduvijek zaslužni isključivo biljni sastojci. To odnedavno potvrđuje i V-Label certifikat, oznaka koju kupci već primjećuju i dodatno cijene.

“Bajadera je jedan od simbola Kraša već gotovo sedamdeset godina i prvi je odabir onima koji žele i znaju uživati u bogatim okusima raskošnog nougata od lješnjaka, badema i najfinijeg kakaa. Kroz godine je dobila epitet kraljice pralina, a ove godine dolazi i u novom dizajnu te s oznakom V-label. U suradnji s Udrugom Prijatelji životinja pristupili smo certificiranju Bajadere ovom oznakom kako bi njeni obožavatelji diljem svijeta imali jamstvo da je riječ o potpuno veganskoj izvorno hrvatskoj deliciji”, izjavio je Nikša Farac, direktor službe marketinga Kraša.

V-Label je licenca koja jamči pouzdanost sastava proizvoda te privlači kupce koji neovisno o načinu prehrane rado biraju certificirani veganski proizvod. U Europskoj uniji je trenutačno V-Label najpoznatija oznaka koja se nalazi na proizvodima biljnog porijekla, s više od 50.000 licenciranih proizvoda širom svijeta.

Sve više potrošača traži i bira veganske proizvode jer žele proizvode kojima mogu utjecati na zaustavljanje klimatskih promjena, zaštitu okoliša, životinja i vlastitog zdravlja, a oznaka V-Label im odmah ukazuje da se pouzdano radi o upravo takvom proizvodu. Prema neovisnoj globalnoj tvrtki za istraživanje tržišta Euromonitor International, tržište biljnih proizvoda se samo u proteklom desetljeću u zapadnoj Europi udvostručilo, čineći tako 38,5 % ukupnog globalnog prihoda. V-Label utječe na veću popularnost proizvoda među svim potrošačima.

Prednost proizvoda koji nose V-Label isticanje je i prepoznatljivost na tržištu. Upečatljivi žuto-zeleni znak se već više od 20 godina nalazi na proizvodima diljem svijeta, pa domaće proizvode s V-Label oznakom dodatno prepoznaju i turisti, a proizvodi koji nose V-Label lakše se probiju na inozemnom tržištu.

Udruga Prijatelji životinja je V-Label zastupnik u Hrvatskoj, gdje se bilježi stalni porast interesa i broj novih korisnika te tako prati pozitivne trendove u inozemstvu.

Prethodni članakProšek na korak do zaštite unatoč protivljenju talijanskih eurozastupnika
Sljedeći članakSupernova Grupa “Širi radost” blagdana