nestle-zitarice-chocapic-midiŠvicarska prehrambena kompanija Nestlé pojedinim će najpopularnijim žitaricama za doručak unaprijediti nutritivnu vrijednost.

Nestlé žitarice, proizvod kompanije Cereal Partners Worldwide (CPW) koja je nastala kao zajedničko ulaganje (50/50) Nestléa i američkoga General Millsa, do kraja 2015. imat će manje od 9 grama šećera po porciji kod svojih 20 brendova žitarica popularnih među djecom i tinejdžerima.

Time će udio šećera u brojnim robnim markama Nestlé žitarica poput Nesquika, Chocapica i Honey Cheeriosa biti umanjen do 30 posto.

Osim smanjenja količine šećera kompanija će unaprijediti i mnoge druge nutritivne komponente svojih proizvoda pa će cjelovita zrna biti glavni sastojak u svim novim recepturama. Količina kalcija po obroku povećat će se do najmanje 15 posto preporučene dnevne količine (RDA).

Također će količina natrija biti smanjena na 135 mg, ili manje, po obroku. Kako poručuju iz kompanije, taj potez odražava kontinuirane napore Nestléa da potrošačima pruži nutritivno vrijedan doručak, pri čemu okus popularnih žitarica ostaje nepromijenjen.

Inače, Nestlé i General Mills udružili su se 1990. godine u kompaniju za proizvodnju i prodaju gotovih žitarica izvan Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Danas su Nestlé žitarice drugi najveći svjetski proizvođač žitarica za doručak te vodeći proizvođač žitarica za djecu u Europi. Nestlé žitarice zastupljene su u više od 140 država i zapošljavaju više od 4000 radnika. (Poslovni dnevnik)