Nigari – lijek za nedostatak magnezija

sallant-nigari-largeNigari, derivat morske soli, potpuno je prirodan i ekološki čist proizvod koji sadrži više od 95% magnezijevog klorida, a poznat je po brojnim dobrobitima za ljudski organizam

Svakodnevno pijete kavu, čaj ili gazirana pića? Osjećate nedostatak energije ili ste depresivni? Jeste li znali šećer i kofein iz vašeg organizma uklanjaju magnezij koji je od vitalne važnosti za više od 280 biokemijskih reakcija u vašem organizmu?

Mnoga istraživanja pokazuju da nedostatak energije, depresija nestaju za svega nekoliko tjedana ako u organizmu imamo odgovarajuću razinu magnezija, a npr. čak 60% američke populacije nema dovoljno ovog ključnog nutrijenta. Nedostatak magnezija može jako loše djelovati za vaše zdravlje i okidač je za mnoge bolesti.

No, zašto nam nedostaje magnezija? Njegova je dostupnost smanjena jer ga nedostaje čak i u zemlji, odnosno obradivim površinama, a i kod kuhanja i konzumiranja procesirane hrane dolazi do smanjenja ovog vrijednog nutrijenta.

Preporučena dnevna doza magnezija je od 400 do 600 mg dnevno, no nažalost većina ljudi konzumira svega 150 mg dnevno. Nedostatak magnezija u organizmu može drastično povećati rizik od srčanih bolesti, dijabetesa – tip 2, visokog krvnog tlaka, osteoporoze te već spomenutog nedostatka energije.

Nigari, derivat morske soli, potpuno je prirodan i ekološki čist proizvod, koji se dobiva iz morskih dubina. Sadrži više od 95% magnezijevog klorida, a poznat je po brojnim dobrobitima za ljudski organizam.

Jako je važan za zdravlje mozga i živčanog sustava kao i za zdravlje zuba i kostiju.  Pomaže uspostaviti mineralnu ravnotežu kod artroze, sprečava zamor mišića i njihovo grčenje. Također je potreban za pravilan rad i funkcioniranje srca, prevenira povišeni kolesterol, poboljšava probavu, daje energiju te ublažava posljedice stresa.

Magnezij klorid se može konzumirati u obliku rasola kao prirodni izvor magnezija. U tu se svrhu otapa oko 30 g magnezij klorida u litri vode te se takav rasol uzima oko 1 dcl dnevno, a može se upotrijebiti i za pripremu slanih kupki za opuštanje.

Prethodni članakBerkowitz još nije potpisao ugovor za Dalmacijavino
Sljedeći članakOtvoren Lidlov logističko-distributivni centar u Perušiću