Robna marka Milka vjeruje u jednostavnu jednadžbu: sretna kravica jednako kremastije mlijeko. Istraživanje* koje je Valicon nedavno proveo za Milku pokazuje da se hrvatski potrošači uglavnom slažu: 81% njih vjeruje da sretne krave daju ukusnije mlijeko, dok više od 90% vjeruje da način na koji su krave tretirane i sredina u kojoj žive također imaju utjecaj na okus mlijeka koje one daju.

Kako bi ispričala priču o alpskom mlijeku koje se upotrebljava za proizvodnju njihove čokolade, Milka je napravila odvažan potez – njihova poznata ljubičasta maskota odlazi s pakiranja i prepušta mjesto pravim Milka kravicama – zvijezdama u usponu, poput Gerde, Marise, Lole, Arianne i Mooche. Ove dame pomažu da čokolada Milka bude tako nježna. Suprotno onom što većina anketiranih vjeruje, Milka odabire nabavljati mlijeko za svoje čokolade s malih obiteljskih farmi u srcu Alpa, koje imaju u prosjeku 60 krava po farmeru.

To omogućava farmerima da pažljivo brinu o svakoj kravici, a u Milki vjeruju da ovakav tretman kravica čini njihovu čokoladu tako nježnom i ukusnom. Kako bi omogućili svim svojim potrošačima da se sami u to uvjere, Milka ovu priču vodi korak dalje – prave Milka kravice preuzele su Milkin profil na Instagramu na ograničeno razdoblje kako bi svima dopustile da zavire u njihove živote, interese i svakodnevne aktivnosti, dijeleći pravu priču o alpskom mlijeku.

U posljednjih je nekoliko godina svima dobro poznat svjetski trend da potrošače sve više zanima porijeklo hrane koju konzumiraju. Valiconova studija pokazuje da 43% potrošača čokolade u Hrvatskoj želi znati porijeklo sastojaka proizvoda koje konzumiraju.

“U želji da odgovorimo na interese i potrebe svojih potrošača, pričamo im priču o alpskom mlijeku u različitim kanalima – svoju prepoznatljivu ljubičastu kravicu s pakiranja zamijenili smo pravim Milka kravicama, dok na svojem profilu na Instagramu interaktivnim sadržajem omogućavamo svima da zavire u život Milka kravica. Iskreno vjerujemo da proizvodnja nježne mliječne čokolade počinje nježno proizvedenim mlijekom i snažno smo posvećeni svojoj misiji da učinimo svijet nježnijim mjestom”, kaže Dunja Dejanović, menadžer robne marke za Milku.

I na kraju, pozivamo vas da pratite nove zvijezde Instagrama na @Prave.Milka.Kravice.hr. Pripremite se saznati neke nove zanimljive činjenice i dobiti odgovore na pitanja kao što su: Mogu li krave imati različitu osobnost? Dobivaju li zaista masažu na farmama? Mogu li imati najbolje prijatelje? Koje su njihove omiljene dnevne aktivnosti? Ali, prije svega, pripremite se da svoje dane začinite dozom zabave i smijeha!

*Internetska anketa, nacionalno reprezentativan uzorak za Hrvatsku.