mercator-senzor-oglasavanje-ekran-franckTrgovački lanac Mercator-H u ponudu je uveo LCD monitore sa senzorom pokreta u svojim najvećim prodajnim objektima.

To je još jedna inovacija za posjetitelje Mercatorovih hipermarketa, a glavni joj je cilj pružanje dodatnih informacija kupcima o proizvodu, priopćeno je u srijedu iz tog trgovca.

Mercator je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji primjenjuje ovakav tip in store oglašavanja.

LCD monitori se uključuju uz pomoć senzora u trenutku kada kupac uđe u red u kojem su artikli izloženi te se na njima prikazuju promidžbeni spotovi ili drugi sadržaj informativnog, edukativnog ili zabavnog tipa, a vezuje se uz proizvod.

Inovacija je postavljena u suradnji s najvećim hrvatskim proizvođačem kave Franckom i to u hipermarketima u Zagrebu, Zadru, Samoboru, Karlovcu, Puli i Osijeku, ističu iz Mercatora.

mercator-senzor-oglasavanje-ekranSenzori registriraju posjetitelja na udaljenosti od tri metra, a moguće je opetovano puštanje više od jedne promidžbene poruke. Veličina monitora pažljivo je birana, kaže se u priopćenju, kako bi informacije bile jasno vidljive, a da pritom doseg kupca do proizvoda ne bude onemogućen. Uz ovu inovaciju, Mercator je u proteklih godinu dana uveo nekoliko inovativnih načina oglašavanja pa su posjetitelji imali prilike susresti se s hologramima, interaktivnim podnim projekcijama i svjetlećim policama rashladnih vitrina koji u raznim bojama ističu pojedine proizvode na polici.

“Cilj nam je kupcima približiti proizvode i naše usluge na nov i neuobičajen način te time dodatno potaknuti njihovu pažnju i percepciju. Sve inovacije koje smo do sada koristili bile su iznimno dobro prihvaćene od strane kupaca i u konačnici rezultirale povećanjem prometa”, istaknula je voditeljica Službe za sekundarna pozicioniranja i netrgovačke usluge Mercatora-H, Augusta Benčić Büro.