VijestiZemljaNovi proizvodi s oznakama „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“

Novi proizvodi s oznakama „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“

izvorno-hrvatsko-hrvatska-kvaliteta-midiSavjet vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) na današnjoj je sjednici proširio paletu proizvoda koji nose oznake kvalitete „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“.

Tako su pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta dobile linije proizvoda tvrtke Dilj iz Vinkovaca (NEXE Crijep-Cezar, Oktavijan, Glinex, Mediteran), proizvod lagana čelična boca za propan butan tvrtke Đuro Đaković zavarene posude, linija proizvoda Vargokor okna i slivnici tvrtke Vargon i proizvod Holcim Majstor pijesak tvrtke Holcim mineralni agregati.

Dodijeljena su i prava uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“ proizvodima Skradinska torta Obrta Skradinske delicije i Sisačka salama Obrta Promes-Cvanciger iz Siska.

Hrvatska kvaliteta i “Izvorno hrvatsko” su znakovi vizualnog označavanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda i usluga. Namijenjeni su poticanju razvoja domaće proizvodnje, podizanju razine kvalitete hrvatskih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije, te promociji hrvatske države i stvaranju hrvatskog identiteta na svjetskom tržištu.

Pravo uporabe znaka “Hrvatska kvaliteta” dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji/e posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području Republike Hrvatske, odnosno uslugama koje se pružaju na području RH.

Pravo uporabe znaka “Izvorno hrvatsko” dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji/e posjeduju natprosječnu kvalitetu, najmanje kao proizvodi ili usluge na razini “Hrvatske kvalitete”, koji su proizvedeni na području Republike Hrvatske, odnosno uslugama koje se pružaju na području RH, a nastali/e su kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

Trenutno 228 proizvoda i linija proizvoda nosi znak „Hrvatska kvaliteta“, a 112 proizvoda i linija proizvoda nosi znak „Izvorno hrvatsko“.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...