Novo Konzumovo dječje igralište otvoreno u Poreču

vratimo-djeci-igralista-porec-iva-balentU sklopu projekta “Vratimo djecu na igrališta” Konzum je dosad otvorio 27 dječjih igrališta diljem Hrvatske

Današnjim otvorenjem dječjeg igrališta u Poreču završio je prvi dio Konzumovog projekta “Vratimo djecu na igrališta” u okviru kojeg je do sada diljem Hrvatske otvoreno ukupno 27 dječjih igrališta.

Novouređeno igralište u Rovinjskoj ulici u Poreču otvorili su Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora, Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma, i Milan Laković, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav grada Poreča.

Projekt “Vratimo djecu na igrališta” započeo je prije nekoliko godina, a samo u ovoj godini izgrađena su i obnovljena igrališta u Velikoj Gorici, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku, Krku, Sesvetama i Poreču.

Novo dječje igralište u Poreču prostire se na ukupnoj površini od 400 m². Gotovo cijelo igralište pokriveno je specijalnom antistresnom gumenom podlogom koja sigurnost prilikom igre podiže na najvišu razinu.

Igralište je opremljeno s ukupno devet novih sprava i igrala kao što su ljuljačke, tobogani, penjalice i klackalice, a djeci svih uzrasta omogućit će bezbrižnu igru i razvijanje motoričkih sposobnosti.

Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno europskim propisima. Sva dječja igrališta uključena u projekt opremljena su u suradnji s hrvatskim tvrtkama, a proizvođač opreme i igrala za dječje igralište u Poreču je tvrtka Redox.

“Projekt ‘Vratimo djecu na igrališta’ pokrenut je sa željom da se djeci diljem Hrvatske omoguće sigurna i kvalitetna mjesta za igru i druženje s vršnjacima kao preduvjet sretnog odrastanja. Iznimno smo ponosni na projekt u okviru kojeg smo do sada otvorili 27 novih dječjih igrališta diljem Hrvatske, a posebno me veseli kada kroz ovakav projekt mogu dati svoj osobni doprinos i učiniti promjenu na bolje za kvalitetu života i zdravog odrastanja djece”, izjavila je Iva Balent.

Prethodni članakEBRD: Podupiremo Agrokor u procesu preuzimanja Mercatora
Sljedeći članakDr. Oetker Božićni keksi