chia-encian-maxiChia sjemenke izrazito su hranjive, osiguravaju sve esencijalne aminokiseline, bogate su nezasićenim masnim kiselinama-posebno omega-3 (ALA) koja doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

Posjeduju značajnu količinu antioksidansa, vlakana, vitamina i minerala. Ne sadrže gluten i imaju nizak glikemijski indeks.

Chia je bogata netopljivim vlaknima što je bitno za održavanje redovite probave i sprječavanje zatvora, vrlo čestog problema u dječjoj dobi.

Chia (Salvia hispanica) potječe iz Srednje i Južne Amerike. Njezine sjemenke bile su bitne u prehrani drevnih naroda Maja i Azteka, koji su joj i dali ime “Chia” što na njihovom jeziku znači “jak” ili moćan”.

Idealan su dodatak jogurtu, smoothieju, pudingu, žitaricama, umacima, salatama, ali i smjesi za palačinke, varivima i sendvičima.

Ekološki uzgoj (bez primjene umjetnih gnojiva i pesticida) na plodnom tlu u podnožju Anda garancija su najviše kakvoće proizvoda.

SUPERFOODS BIO CACAO U PRAHU
Sirovi kakao od davnina se smatra dragocjenom namirnicom.

kakao-bio-encianČisti kakaov prah bogatog okusa dobiven iz najkvalitetnije sorte kakaa, Criollo.

Proizvodi se iz neprženih zrna kakaa, primjenom hladnog prešanja i bez upotrebe aditiva čime se maksimalno čuvaju vrijedni sastojci prirodno prisutni u zrnu kakaa.

Sirovi kakao prah ima crvenkasto-smeđu boju i intenzivniji okus od uobičajenog kakao praha.

Preporučljivo ga je koristiti za deserte koji ne zahtijevaju termičku obradu ili se može dodati žitaricama, u smoothie ili druge napitke.