Investicije koje bi u konačnici mogle dosegnuti i sedam milijuna kuna trebale bi i one najskeptičnije uvjeriti u ozbiljne namjere trgovačkog lanca NTL, koji je zakupio većinu trgovina Biljemerkant trgovina d.o.o., od ožujka u stečaju, piše Glas Slavonije.

Foto: Glas Slavonije

Uz ukupno više od 300 prodajnih mjesta, a bila je to najrazgranatija mreža maloprodavaonica u Slavoniji, bilo je vezano više od tisuću zaposlenih.

Nakon otvaranja stečaja, egzodus radnika na Zavod za zapošljavanje amortizirao je upravo NTL, koji kroz svoju novoosnovanu poslovnu jedinicu – Regija istok, preuzima većinu objekata i zaposlenika.

Istina, velikim dijelom kako bi i zaštitio svoja vjerovnička potraživanja, ali i s najavom zadržavanja pa i daljnjeg razvitka svoje trgovačke pozicije na ovim slavonskim prostorima.

“Danas, nekoliko mjeseci poslije, u našoj mreže zadržali smo 205 objekata i 620 zaposlenika”, izvješćuje Mirko Šimić, voditelj NTL Regije istok.

Nakon dobivanja slike o “pravom stanju stvari”, krenuli su s nužnim investicijskim ulaganjima. Prije svega riječ je o uvođenju novog informatičkog sustava. Njime se sada na učinkovitiji način od onog zatečenog prati kretanje robe, ulazi-izlazi, stanje na policama, učinci po trgovinama.

“Istovremeno, odlučili smo i snažnije istaknuti naše korporativne oznake, pa je u tijeku oslikavanje izloga naših trgovina prepoznatljivim bojama i uz slogan ‘NTL tvoj prijatelj’. Do kraja tekućeg mjeseca predviđamo ‘oblijepiti’ stotinu, a do kraja godine i sve ostale trgovine”, kaže Šimić.

U međuvremenu počet će i uređenje unutrašnjosti, također prema što jedinstvenijem obrascu. U NTL-u su uredili narušene odnose s postojećim dobavljačima, sada se dogovaraju i odnosi s lokalnim proizvođačima voća i povrća. Razmišlja se upravo zbog tih razloga o iznajmljivanju hladnjače koja bi služila za skladištenje tako prikupljenih proizvoda.

“Sve ovo rezultiralo je time da je za prošla četiri mjeseca ostvarena jednaka realizacija kao u istom razdoblju prošle godine, što je unatoč svim teškoćama, optimističan pokazatelj”, kaže Šimić. (Glas Slavonije)