Tri međunarodna priznanja agenciji Bruketa&Žinić OM

Agencija Brigada koja se kao dio grupacije Bruketa&Žinić OM bavi osmišljavanjem učinkovitih prodajnih, izložbenih i poslovnih prostora te produkt dizajnom i arhitekturom, po drugi put je dobila ugledno Red Dot High Design Quality priznanje za svoj rad, ovaj put za dizajn izložbenog prostora “Kultura pušenja: od tabua do tabua” za naručitelja Gliptoteku HAZU, priopćeno je iz te agencije.

Radi se o jednom od najcjenjenijih međunarodnih priznanja na području vizualnih komunikacija, a dobitnici su objavljeni danas u njemačkom Essenu.

O nagrađeno radu iz Brigade navode kako je Gliptoteka HAZU željela istražiti vezu između pušenja, umjetnosti i tabua. Rezultirajuća izložba fokusirala se na ulogu koju je pušenje odigralo u hrvatskoj umjetnosti i popularnoj kulturi u proteklih 150 godina.

Uzevši kao inspiraciju fenomen dima, glavni je cilj bio interpretirati ga u samom galerijskom prostoru, na način da se postojeći prostor potpuno transformira. Poigravajući se idejom tabua, osmišljena je anti-izložba, prikaz koji izloške skriva čak i od samog izložbenog prostora, kažu iz agencije.

“Ono po čemu je ova izložba zanimljiva je nestajanje konvencionalnog izložbenog prostora. Unutar njega izgrađen je novi prostor u kojem su prisutne samo cilindrične prostorije koje podsjećaju na dim. Minimalnim unutrašnjim osvjetljenjem, one su pozivale posjetitelja da im se približi, međutim tek kada su ušli, razotkrili su im se tabuizirani predmeti”, izjavio je Damjan Geber, kreativni direktor agencije Brigada.

Osim ovog priznanja, Bruketa&Žinić OM je nagrađena i najvišim priznanjem u kategoriji Red Dot Best of the Best, za godišnje izvješće “U dobrim rukama”, napravljeno u suradnji s Adris grupom, te u kategoriji dizajna ambalaže za rovinjsko maslinovo ulje Valtida Piccola.

Projekt U dobrim rukama nagrađen je i na European Design Awards te na D&AD-u u Londonu, kao i brendiranje i dizajn Stina vina napravljen u suradnji s Brandoctorom.

Najčitaniji online magazin o dizajnu ambalaže Dieline dodijelio im je u San Franciscu prvu nagradu u kategoriji odjeće i osobne njege za dizajn ambalaže brenda odjeće od organski uzgojenih sirovina Brokula&Ž, a TDR-ov Ronhill Prestige White proglašen je najboljim dizajnom ambalaže u cjelini na ovogodišnjem CROPAK-u, ističe se u priopćenju.

Prethodni članakEuropska unija uvodi stroge mjere protiv pušenja
Sljedeći članakNTL ulaže 7 milijuna kuna u trgovine i novi računalni sustav