Oda radosti klaunovadoktora za djecu oboljelu od malignih bolesti

KBC Split Mali Gala Koncert CRVENIH NOSOVA2Povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti crveni nosovi klaunovidoktori u pratnji glazbenika klasične glazbe izveli su Mali Gala Koncert za djecu na liječenju u KBC-u Zagreb, KBC-u Split, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek i Klinici za tumore (Zavod za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb).

U isto vrijeme u svim gradovima svirala se ista pjesma – Oda radosti. Ovo je četvrta godina kako crveni nosovi organiziraju Mali Gala Koncert za djecu koja se liječe na odjelima onkologije, ovaj put uz podršku tvrtke Tommy iz Splita. U Splitu se u projekt uključila i Glazbena škola Josipa Hatzea čiji su učenici svirali za djecu na liječenju u KBC-u Split.

Mali Gala Koncert izvodi se u bolesničkim sobama, prilagođava se svakom djetetu ovisno o njegovom zdravstvenom stanju. Klaunovidoktori donose radost bolesnoj djeci, ali i roditeljima i medicinskom osoblju, ovaj put uz pratnju glazbenih dueta i zvukova saksofona, violine, viole, čela i gitare.

“Djeca koja boluju od teških malignih bolesti provode duge dane, tjedne i mjesece u bolnici. Naša misija kao klaunovadoktora usmjerena je upravo njima jer im klaunovskim vizitama donosimo radost, osmijeh, ljubav i nadu. Danas, kada obilježavamo njihov dan, želimo posebnim programom Malim Gala Koncertom crvenih NOSOVA pokazati kako su u bolnici umjetnost, glazba i životna radost ono što može učiniti život ljepšim čak i u najtežim trenutcima. Posebno nam je drago što su nam u tome podršku dale tvrtka Tommy i Glazbena škola Josipa Hatzea iz Splita”, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica crvenih nosova klaunovadoktora.

KBC Split Mali Gala Koncert CRVENIH NOSOVA2 (2)Nina Lučev, direktorica Sektora pravno-kadrovskih poslova tvrtke Tommy s radošću je najavila suradnju s crvenim nosovima: “Tommy je u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja u projektu Mali Gala Koncert Oda radosti klaunovadoktora, koji se na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti realizira na svim dječjim odjelima hematologije i onkologije u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, prepoznao njegov plemeniti cilj, pomoć najranjivijoj skupini u našem društvu, a to su bolesna djeca. To je osnovni razlog zbog kojeg se Tommy odlučio financijski poduprijeti Odu radosti klaunovadoktora i tako utjecati na podizanje društvene svijesti o potrebi pomoći bolesnoj djeci koja su boraveći u bolnici privremeno odvojena od svoje prirodne, biološke sredine, svojih roditelja i koja zbog toga prolaze jedno teško i traumatično životno razdoblje. Kako sam naziv projekta Mala Gala Koncert – Oda radosti klaunovadoktora kaže, u osnovi ovoga projekta je glazba. Već je davno dokazano da se glazba jako uspješno može koristiti, i koristi, u terapijske svrhe. Pa stoga, da bi ovaj projekt bio zaista i realiziran potrebni su glazbenici. Tu je bez oklijevanja neprocjenjivu pomoć pružila Glazbena škola Josipa Hatzea iz Splita i njeni mladi glazbenici bez kojih ovaj projekt, na način kako je zamišljen, ne bi ni zaživio. Tommy im zahvaljuje na promptnoj pomoći u realizaciji ovog projekta, posebno ravnateljici škole koja je u njemu prepoznala humanost na djelu. Na koncu, Tommy je u djelovanju Udruge crveni nosovi prepoznao jednu društvenu djelatnost koju treba podržati na duže staze, pa stoga, već sada najavljuje financijsku pomoć u realizaciji još jedne akcije ove udruge. Naime, polovinom ove godine, Tommy će poduprijeti nastavak programa crvenih nosova klaunovadoktora na dječjem odjelu KBC Split, započetog u siječnju ove godine, te donirati potrebna sredstva koja će omogućiti kontinuirano prisustvo na dječjem odjelu KC Split klaunovadoktora, dva puta mjesečno i u drugoj polovini ove godine. Tommy i Udruga crveni nosovi pod zajedničkim sloganom Zajedno za radost djece u bolnicama puno toga korisnoga za djecu mogu učiniti.”

“Učenici Glazbene škole Josipa Hatzea s veseljem i čistog srca prihvatili su sudjelovati u ovom projektu, njima ovaj projekt pruža priliku svojim znanjem i vještinama ponuditi prijateljsku ruku. Osmijeh, druženje i glazba mogu biti ljekoviti, ovim sredstvima možemo puno pomoći jedni drugima. Udružili smo snage u ovom projektu kako bi svi zajedno postali bolji ljudi”, izjavila je Vesna Alebić, ravnateljica Glazbene škole Josipa Hatzea.

Prethodni članak“Biondi” dobitnik nagrade “Stvaratelji za stoljeća”
Sljedeći članakLadies of New Business: Žene u poslovnim sredinama su skromne i neće tražiti povišicu