Tema konferencije “Inovacije i poduzetništvo: digitalne kompetencije i poduzetnička znanja” obuhvatila je stavove i razmišljanja znanstvenika, stručnjaka i praktičara o utjecaju digitalizacije na obrazovanje mladih poduzetnika te ostalih aktualnih tema vezanih uz poduzetništvo

U organizaciji Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Zrinski danas je u Zagrebu održana 7. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL.

Brojni stručnjaci, znanstvenici i praktičari razmjenjivali su svoja iskustva i znanja na temu inovacija i poduzetništva, a posebno se razgovaralo o važnosti digitalnih kompetencija u procesu obrazovanja budućih poduzetnika.

Svi sudionici naglasili su važnost prilagodbe obrazovnog sustava novim potrebama na tržištu i digitalnoj transformaciji, a razmišljanja u ovom smjeru potaknuo je i dekan Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski, prof. Ivica Katavić, izjavom prilikom otvaranja konferencije: “S obzirom na to da obrazujemo studente za zanimanja koji uopće ne postoje, da će ti studenti koristiti tehnologije koje još nisu izumljene, da će ti studenti rješavati probleme za koje još ne znamo da postoje, postavlja se pitanje: koje kompetencije profesor, nastavnik treba imati kako bi što kvalitetnije obrazovao buduću generaciju poduzetnika.”

Nakon inspirativnih predavanja glavnih govornika konferencije, prof.dr.sc Davora Pavune i prof. dr.sc. Velimira Sriće, održana su i tri zanimljiva panela putem kojih su brojni autori iznosili zaključke i teme svojih znanstvenih radova.

Prvi panel posvećen je “Inovacijama i digitalnim kompetencijama u poduzetništvu”, u drugom se razgovaralo o “Marketinškim, poduzetničkim i upravljačkim znanjima poduzetnika”, a konferenciju je zatvorio treći panel na temu “Specifični oblici suvremenog poduzetništva”, gdje se razgovaralo o prilikama i izazovima poduzetnika treće životne dobi, manjina te su predstavljene brojne mogućnosti društvenog poduzetništva.

Ovogodišnja, 7. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, a svoju podršku u vidu pokroviteljstva iskazali su Hrvatski sabor, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Institut Ruđer Bošković, Hrvatska gospodarska komora, Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Sponzori ICEL 7 konferencije su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatska obrtnička komora te Tim Kabel d.o.o i PIP d.o.o.