Jesper Højer, glavni izvršni direktor Lidla, odstupio je s te pozicije nakon što je na čelu ovog diskontera proveo dvije godine. Højerov odlazak potvrđen je priopćenjem iz kompanije u kojem se navodi kako odluka stupa na snagu odmah.

“Ponosan sam što sam tolike godine proveo na raznim međunarodnim pozicijama u tako dinamičnoj kompaniji kao što je Lidl te što sam pridonio uspjehu u proteklih nekoliko godina”, dodao je.

“Odluka o napuštanju pozicije nije mi bila laka, ali bilo je vrijeme da presložim svoju obiteljsku i profesionalnu budućnost.”

Promjene u Upravi
Højer je u Upravi Lidla od 2015., a poziciju predsjednika preuzeo je početkom 2017. nakon odlaska Svena Seidela koji se s vlasnicima nije mogao dogovoriti o glavnim poslovnim smjerovima kompanije.

Kao privremeno rješenje na čelu kompanije sada je Ignazio Paternó, zamjenik direktora nabave, koji će tu funkciju obavljati dok se ne nađe trajno rješenje.

Højerovo odlazak uslijedio je samo nekoliko tjedana nakon što je ostavku dao Patrick Kaudewitz, glavni izvršni direktor Kauflanda, Lidlove sestrinske tvrtke iz sastava Schwarz grupe.

Određene izmjene u upravi Schwarz grupe dogodile su se i prošloga mjeseca.