Zahvaljujući tvrtki Valentić naše je tržište od ovoga ožujka bogatije za liniju renomiranih ginova talijanskog brenda MALFY koji u posljednje vrijeme bilježi najbrži rast prodaje u Europi. Za spravljanje MALFY gina koriste se isključivo domaće talijanske sorte citrusa, bobice borovice te ostalog bilja poput korijandera, angelice, cimeta i dr. Kušali smo četiri različite vrste MALFY gina i svaka od njih ima svoju posebnost s obzirom na bilje koje u njima prevladava.

Tako je MALFY GIN ORIGINALE inspiriran planinom Monviso s čijih obronaka dolazi izvorska voda koja daje pečat ovom ginu, uz destilat bobica borovice i pet drugih biljaka. MALFY CON LIMONE gin je u kojem prevladava svježina domaćeg limuna s obale Amalfija podno Napulja uz neodoljive okuse borovice, anisa i korijandera. MALFY CON ARANCIA, u kojem dominira okus crvene naranče sa Sicilije uz još šest biljnih sastojaka, svojom crvenkastom bojom i svježinom naprosto vapi za kušanjem. MALFY GIN ROSA, spravljen destilacijom bobica borovice, sicilijanskog crvenog grejpa te domaće rabarbare uz još pet biljaka, daje fantastičan okus svježeg grejpa s bogatim i dugim završetkom na borovicu.

Naravno da su sve četiri vrste MALFY gina, uz preporuku za konzumaciju kao čisti s kvalitetnim ledom, izuzetno pogodni i za miješanje s drugim pićima u raznim koktelima kao što su “Negroni”, “Pink Gin Fizz”, “Italian Martini” te nezaobilazni Gin tonic. Više doznajte na valentic-drinks.com.