Olaf Koch, glavni izvršni direktor njemačkog Metroa, krajem godine napušta čelnu poziciju kompanije. Budući da dosadašnji čelni čovjek njemačkog veletrgovca neće dovršiti svoj trenutačni mandat koji je trebao završiti 2022., tvrtka će morati brzo započeti potragu za njegovim nasljednikom.

Potez Olafa Kocha iznenadio je nadzorni odbor koji naglašava da nije bilo nikakvog pritiska i da je to u potpunosti odluka Olafa Kocha, navodi njemački magazin Manager. Štoviše, odbor je objavio da je odluku prihvatio sa žaljenjem.

Razlozi za ostavku su još uvijek nejasni, ali mogu biti povezani s osobnim okolnostima (neki kažu da se Koch nikad nije osjećao kao kod kuće u sjedištu Metroa u Düsseldorfu) ili kritikama novog Metroovog vlasnika Daniela Kretinskog. Češki milijarder udjel u Metrou drži od 2018. godine, a trenutačno je, nakon neuspjelog pokušaja preuzimanja, u posjedu trećine dionica.

Koch je vodio tvrtku kroz bolno odvajanje od elektroničkog ogranka Ceconomy (Media Markt, Saturn), a pod njegovim se vodstvom tvrtka ponovno okrenula veleprodaji, posebno nakon prodaje lanca supermarketa Real.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!