VijestiZemljaOtvara se Pevec Rijeka

Otvara se Pevec Rijeka

pevec-ftd3Pevec prodajni centar Rijeka ponovo će otvoriti svoja vrata 14. svibnja, a zapošljavat će 90 radnika, najavili su iz tog trgovačkog centra

Upravo s Rijekom, desetim centrom zaokružiti će se ponovno otvaranja svih centara Peveca u stečaju, navode iz Peveca. Otvaranje centara zapravo je nastojanje da se što više dobije za vjerovnike iz onog što je ostalo nakon otvaranja stečajnog postupka, a prije svega to su zalihe robe koje po strukturi nisu one s kojima bi se moglo nastaviti poslovanje u ranijem opsegu.

Dobavljači su iskazali povjerenje na više načina, pri čemu iz tvrtke naglašavaju da je dogovor o kontinuiranom i stalnom punjenju centara postignut sa gotovo svim dobavljačima te da se sve obveze podmiruju u roku i na vrijeme.

Trgovački centri prije stečaja zapošljavali su nešto više od 1.100 radnika, a s ponovnim otvaranjem posao će zadržati oko 800 radnika. Centri u Zagrebu Jankomir, Puli, Koprivnici, Kutini, Zadru, Osijeku, Varaždinu, Bjelovaru, a uskoro i Rijeci svakodnevno se pune novom robom, no samo u osnovnim programima na odjelima alata, bijele i smeđe tehnike, sport i auto, domaćinstvu, vrtu, bojama i lakovima, drvu i građevini, sanitarijama i keramici, rasvjeti.

Uz poštivanje kolektivnog ugovora, plaćanje doprinosa, plaća i svih ostalih obveza prema radnicima Pevec prodajni centri rade i nedjeljom. Sve te pozitivne pokazatelje trebali bi prepoznati vjerovnici na ispitno-izvještajnom ročištu u Bjelovaru 19. svibnja kada će stečajni upravitelj Darko Šket od svih dobavljača tražiti suglasnost za izradu stečajnog plana.

Niz je stavki u stečajnom planu, no jedna od najvažnijih je pretvaranje tražbina svih ili dijela vjerovnika u vlasničke udjele u novom poduzeću i u okviru toga nastavak poslovanja, navodi se u priopćenju iz Peveca.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...