Najveći outlet centar u Hrvatskoj i regiji, Designer Outlet Croatia, nije još spreman za otvaranje zbog završnih radova koji traže više vremena, te će umjesto 7. lipnja biti otvoren 21. lipnja, izvijestili su u utorak iz tog centra.

Gradnja i uređenje Designer Outlet Croatia, kao i punjenje trgovina, time se produljuje za još 15-ak dana, pri čemu iz centra poručuju da je sigurnost i dobrobit kupaca uvijek na prvom mjestu, pa i za završetak radova treba još vremena kako bi se sve odradilo u skladu s profesionalnim standardima.

Taj se outlet centar nalazi uz robnu kuću Ikea u Rugvici kod Zagreba, a investitori su na ukupno 15 tisuća metara četvornih najavili ponudu više od stotinu modnih i lifestyle brendova po nižim cijenama.

Designer Outlet Croatia zajednički je poduhvat tvrtki Ikea Centres i njemačko-švicarskog Mutschler Outlet Holdinga AG, a njime će upravljati jedan od najvećih europskih upravitelja outleta, ROS Retail Outlet Shopping. Oni već surađuju na projektu Designer Outlet Algarve u Portugalu, koji je otvoren prošle jeseni.

Prilikom početka gradnje u srpnju prošle godine, investitori su kazali da u taj outlet ukupno investiraju 88 milijuna eura, te da gradnju planiraju u dvije faze, od kojih bi prva s iznosom od oko 60 milijuna eura trebala biti završena u proljeće 2018., a druga u idućih nekoliko godina.