Shell je otvorio prve dvije benzinske postaje u Hrvatskoj, u Sesvetama i Rugvici pokraj Zagreba, priopćeno je iz tvrtke Coral Croatia koja je u većinskom vlasništvu grčke kompanije Coral S.A. i licencirani Shellov partner.

Tijekom ožujka u Istri će se otvoriti još dvije Shell benzinske postaje, kaže se u priopćenju.

Sporazum Corala sa Shellom, koji u Hrvatskoj otvara Shellove benzinske postaje, uključuje podršku i kompletan know-how u sferi upravljanja kvalitetom naftnih derivata, korištenja Shellovih naprednih tehnologija i usluga te principa tržišnog poslovanja. U praksi, navodi se u priopćenju, to znači da će svi benefiti brojnih Shellovih istraživanja i razvoja naftnih derivata na globalnoj razini biti dostupni kupcima na Shell benzinskim servisima u Hrvatskoj.

Najavljuje se da će nakon rebredniranja 26 APIOS-ovih benzinskih servisa, Coral Croatia nastavit će širenje na području Hrvatske otvaranjem benzinskih servisa u gradskim centrima i na autocestama.

Matična kompanija, Coral S.A. (bivši Shell Hellas S.A.), posluje u Grčkoj od 1926. godine. S približno 750 Shell benzinskih servisa na području Grčke zauzima tržišni udio iznad 23 posto te je lider na tamošnjem naftnom tržištu.

Coral je krajem siječnja ove godine zaključio sporazum o preuzimanju 75 posto udjela tvrtke Apios, hrvatskog naftnog distributera i čiji će brend biti zamijenjen brendom Shell.

Apios je osnovan 2009. godine, na hrvatskom tržištu ima udjel od oko tri posto uz 26 benzinskih postaja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!