U Zagrebačkoj pivovari danas je potpisan ugovor o prodaji i distribuciji Ožujskog piva kojega će kompanija CKB Co. Ltd. plasirati na tržište Republike Koreje.

Ugovor su potpisali regionalni predsjednik Zagrebačke pivovare za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju Sergey Yeskov i predsjednik Uprave kompanije CKB Co. Ltd Won Jong Sun.

Događanju su prisustvovali i predsjednik Uprave grupacije Borim CS, u čijem sklopu posluje kompanija CKB Co. Ltd. Chung Chong Cheon te predstavnici Republike Koreje u Hrvatskoj – veleposlanik Hyungwon Suh i konzul Won Jae Uhm koji su svojim dolaskom istaknuli važnost ovoga događanja.

Potpisivanju ugovora o prodaji i distribuciji hrvatskog pivskog brenda prisustvovali su i pomoćnik ministra gospodarstva Ismar Avdagić te voditelj Odjela za izvaneuropske zemlje u samostalnom sektoru za gospodarske bilateralne odnose Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH Refik Šabanović pozdravljajući tako svaku gospodarsku inicijativu i međunarodnu suradnju koja za cilj ima poticanje izvoza hrvatskih proizvoda, posebice na daleka tržišta kao što je Republika Koreja.

“Ponosni smo što smo i ovaj put prvi te da smo jedina domaća pivarska kompanija koja će plasirati omiljeni domaći pivski brend na izazovno tržište Republike Koreje. Vjerujemo da će kvaliteta omiljenog hrvatskog lagera biti prepoznata i na korejskom tržištu te da će popularna Žuja, koja iza sebe ima 120 godina tradicije i dosljedne izvrsnosti, zadovoljiti potrebe i želje tamošnjih ljubitelja piva”, izjavio je na svečanosti potpisivanja ugovora Sergey Yeskov.

Na događanju je također istaknuto kako je, zahvaljujući prepoznatljivim brendovima i inovacijama kojima je cilj kontinuirano unaprjeđenje kvalitete proizvoda, Zagrebačka pivovara lider na hrvatskom tržištu piva.

Upravo ta liderska pozicija sa sobom nosi odgovornosti i zaduženja kao što je i širenje tržišta te plasman domaćih pivskih brendova u zemlje širom svijeta.