hm-kupci-ulaz-ftdOve godine švedski modni lanac planira otvoriti prve trgovine u Hrvatskoj

Švedski modni lanac Hennes&Mauritz izvijestio je da mu je neto dobit u četvrtom kvartalu 2010. smanjena 11 posto zbog skupljih sirovina kao što je pamuk.

Neto dobit u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca pala na 5,49 milijardi švedskih kruna (846 milijuna dolara), u usporedbi sa 6,15 milijardi kruna u istom razdoblju prethodne godine.

Prihodi su uvećani šest posto na 34,8 milijardi kruna, u usporedbi s 32,8 milijardi u istom razdoblju prethodne godine, pri čemu ih je donekle zakočila jaka švedska valuta. Ukoliko se izuzme utjecaj valutnih tečajeva, prihodi su uvećani za 15 posto.

Tri trgovine u Zagrebu
Ove godine H&M planira otvoriti oko 250 novih trgovina, u prvom redu u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Kini. Također će otvoriti prve trgovine u Hrvatskoj, Rumunjskoj i Singapuru, kao i franšizu u Maroku i Jordanu.

U ovoj je godini H&M najavio otvaranje dviju trgovina u Zagrebu. Prva bi trebala biti u stambeno-poslovnom objektu koji gradi Tomislav Horvatinčić u središtu Zagreba, a druga u Arena Centru na zagrebačkom Laništu. Treća bi se trgovina trebala otvoriti početkom 2012. u Avenue Mallu. (Bankamagazin)