Tvrtka Payten preuzela je 100 posto udjela u tvrtki WSPay, jednom od prvih Payment Gatewaya u Europi. WSPay je osnovan 2004. godine s vizijom da omogući plaćanje roba i usluga u stvarnom vremenu. Akvizicija je u skladu s Paytenovom strategijom da trgovcima i krajnjim kupcima ponudi najsigurnije i najinovativnije načine plaćanja.

Danas je WSPay jedan od vodećih i tehnološki najnaprednijih regionalnih pružatelja platnih usluga usmjerenih na e-trgovinu. Detaljnije, kao jedna od vodećih tvrtki u inovacijama vezanim uz online plaćanje, WSPay se specijalizirao za izradu modula prilagođenih potrebama web-shopova i raznih drugih vrsta poslovanja, kao što su online rezervacija, prodaja avionskih karata, prodaja ulaznica i rezervacija smještaja.

“Naša misija je osigurati online poslovanje modernim digitalnim metodama plaćanja i integraciju AI u poslovne procese i digitalne kanale plaćanja. Pridruživanjem Paytenu stvorili smo sinergiju koja će nam pomoći da otvorimo nove poslovne prilike i našim klijentima pružimo najkvalitetnije usluge”, istaknuo je Emir Dizdarević, direktor WSPay-a.

“Ova akvizicija dokazuje da je naša tvrtka neprikosnoveni lider u području platnih usluga u Hrvatskoj i regiji. Činjenica da su nam se na našem putu sa svojom stručnošću i iskustvom pridružili stručnjaci iz WSPay-a me posebno veseli. Provođenje našeg sinergijskog plana trgovcima će omogućiti još bolju uslugu i omogućiti tehnološke inovacije koje će definirati budućnost industrije e-trgovine”, rekao je Damir Čaušević, E-Commerce direktor Paytena.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!