pekara midiSlovenska pekarska grupa Don Don, koja je preuzela Pekarnu Grosuplje, planira za narednu godinu postati vodeća pekarska grupa u regiji te više od 100 milijuna eura prihoda.

Kako je jučer rekao Toni Balažič, predsjednik Uprave Mercatora, oni nisu tražili kupca, nego svoga partnera koji će nastaviti put Grosuplje pekare i širenje u regiji.

“Zato smo odlučili da ćemo se baviti core businessom, odnosno trgovinom, te smo se odlučili za prodaju. O rezultatima poslovanja Grosuplje pekare ne mogu govoriti, mogu reći samo da je prodaja u dobroj formi “, objasnio je Balažič.

Prvi čovjek Don Dona Aleš Mozetič, jedan od razloga zašto su se odlučili za posao, naveo konsolidaciju pekarske industrije, vodeći položaj Don Dona na srpskom tržištu, koji lako kupovinom Grosuplje pekare mogu prebaciti na druga tržišta, te tradiciju pekare. Ona će sada postati centar Don Donovih operacija za slovensko i hrvatsko tržište, dok će ostala izvozna tržišta grupa Don Don pokrivati iz Beograda.

Otpuštanja neće biti, prema planovima će trebati najmanje 50 novih radnika. “Kako je pekarstvo lokalna industrija, mi ćemo u našim objektima širom regije prenijeti tehnologiju, recepturu i znanja iz Grosuplje pekare”, rekao je Mozetič.

Don Don Grupa zapošljava 1.500 ljudi, posluje u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Hrvatskoj, a planiraju proširiti poslovanje u Rumuniju i Bugarsku. (indikator.ba)