U prvom krugu prikupljanja neobvezujućih ponuda povodom Javnog poziva za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862 u okviru postupka predstečajne nagodbe interes je pokazalo šest domaćih i inozemnih kompanija, od kojih je u roku dostavljeno pet neobvezujućih ponuda.

Navodi se to u objavi Badela na Zagrebačkoj burzi, a u povodu današnje objave u medijima, u kojoj se navode imena kompanija koje su pokazale interes za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela. S obzirom da je informacija o iskazanom interesu za dokapitalizaciju Badela te o potencijalnim ulagateljima djelomično točna iz Badela su izvjestili o podnesenim neobvezujućim ponudama na javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela u okviru postupka predstečajne nagodbe.

Riječ je neobvezujućim ponudama tvrtke BIDCO – koja predstavlja konzorcij Quaestus Private Equity i Podravke iz Hrvatske te JM Fundus sa stranim kapitalom, potom o zajedničkoj ponudi makedonske tvrtke Tikveš AD i Orbico-a, ponudi britanske tvrtke STOCK Spirits Group, ponudi TEMPO Beverages iz Izraela te ponudi tvrtke Princeps promet iz Hrvatske.

Izvan roka je zaprimljena neobvezujuća ponuda kineske kompanije Tadee Holding Group koja je partner Badela u joint venture društvu, osnovanom 2012. radi prodaje, distribucije i marketinga vina i jakih alkoholnih pića Badela na tržištu Kine.

O tijeku daljnjeg postupka Badel će, kako navode, redovito obavještavati investicijsku javnost.

Inače, zbog neprovjerenih medijskih napisa o interesu Podravke za dokapitalizaciju društva Badela Zagrebačka burza dionice Badela jutros je svrstala u segment promatranja. (Business.hr / Hina)