Petar Šimić predsjednik HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika

Šimić je poduzetnik i investitor sa širokim iskustvom u logistici, ICT-u i međunarodnoj trgovini. Druga je generacija obitelji Šimić koja vodi logističku kompaniju Primaco osnovanu 1990. godine, te je osnivač ICT kompanije Smartivo čiji softver je vodeće rješenje za GPS fleet management u Adria regiji

Na redovnoj Skupštini HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika izabran je Petar Šimić, PRIMACOŠPED d.o.o., a dopredsjednici Udruge su Boris Antunović, Tehnoekspert d.o.o., Mira Hajdić, Elekta – C d.o.o., Mario Sekulić, Pinero d.o.o., Igor Škrgatić, Be – On Savjetovanje d.o.o., Manuela Šola, Komunikacijski laboratorij d.o.o., Davorin Štetner, GP1 d.o.o.

HUP- Udruga malih i srednjih poduzetnika najveća je udruga od 30 granskih udruga koje djeluju unutar HUP-a, a mali i srednji poduzetnici čine više od 99% ukupnog broja poduzetnika, zapošljavaju gotovo tri četvrtine svih zaposlenih u poslovnim subjektima i generiraju tri petine ukupnog prihoda. Važnost malog i srednjeg poduzetništva u RH zaslužuje aktivnu udrugu koja će kvalitetno zastupati njihove interese unutar HUP-a, prema javnosti i svim ostalim dionicima, a ujedno raditi i na boljoj međusektorskoj suradnji.

Dosadašnji predsjednik Igor Škrgatić zahvalio se na izvanrednoj i profesionalnoj suradnji. “Mali i srednji poduzetnici često predstavljaju središte inovacija, poduzetničkog duha i tržišnih promjena. Njihova agilnost i sposobnost brzog prilagođavanja mijenjajućim uvjetima omogućavaju im da budu pokretači gospodarskog rasta. Međutim nužne su promjene u zakonodavstvu koje moraju pružiti mogućnosti za veću konkurentnost i produktivnost poduzeća, ali istovremeno i zaštitu radnika”, naglasio je Škrgatić.

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju novoizabrani predsjednik Petar Šimić je istaknuo: “Promocija poduzetništva i bolje pozicioniranje poduzetnika je ono na čemu trebamo napraviti značajni iskorak. Kako bi se iskoristio puni potencijal malih i srednjih poduzetnika u hrvatskom gospodarstvu, važno je pružiti im potrebnu podršku. Zalagat ću se za smanjenje administrativnih prepreka, pojednostavljenje regulative i poboljšanje poslovnog okruženja kako bismo olakšali poslovanje poduzetnicima. Poduzetnike u sljedećem razdoblju čekaju novi izazovi, veliki napori svih angažiranih u HUP-u su usmjereni na izmjene u svim segmentima poslovanja, kako bismo stvorili bolje uvjete za poslodavce i za zaposlenike, te se nadam da ćemo uspjeti napraviti promjene koje svi priželjkujemo. Nastojat ćemo ostvariti bolju suradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave”, napomenuo je Šimić.

Životopis Petar Šimić
Poduzetnik i investitor sa širokim iskustvom u logistici, ICT-u i međunarodnoj trgovini. Druga je generacija obitelji Šimić koja vodi logističku kompaniju Primaco osnovanu 1990. godine, te je osnivač ICT kompanije Smartivo čiji softver je vodeće rješenje za GPS fleet management u Adria regiji. Tvrtke zajedno zapošljavaju 170 ljudi i servisiraju preko 1.000 klijenata, a rasle su i organski i kroz akvizicije konkurenata. Svoja iskustva rado dijeli kao gost predavač iz područja obiteljskih poduzeća, akvizicija i spajanja, između ostalog na Ekonomskom Fakultetu Osijek i na CEPOR-ovim radionicama. Školovao se u Zagrebu i Londonu, a radna iskustva je stjecao u svim državama Adria regije. Član je Izvršnog odbora Hrvatske Udruge Poslodavaca i Izvršnog odbora udruženja managera CROMA.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakEuropska komisija odobrila spajanje agencija GfK i NielsenIQ
Sljedeći članakPodravkinoj sunčanoj elektrani nagrada Hrvatskog energetskog društva