Philip Morris uložio 20 milijuna dolara u modernizaciju tvornice u Nišu

Investicija u proizvodni pogon, namijenjena dodatnoj modernizaciji tvornice i nabavci novih strojeva za proizvodnju i pakiranje, ima za cilj pratiti višegodišnji, stabilni trend rasta izvoza iz niške tvornice

Kompanija Philip Morris International uložila je ove godine 20 milijuna dolara u svoj proizvodni pogon u Nišu, čime je ukupna investicija ove kompanije u Srbiju dostigla iznos od gotovo 900 milijuna dolara, prenosi portal indikator.ba.

Investicija u proizvodni pogon, namijenjena dodatnoj modernizaciji tvornice i nabavci novih strojeva za proizvodnju i pakiranje, ima za cilj pratiti višegodišnji, stabilni trend rasta izvoza iz niške tvornice koji se nastavlja usprkos globalnoj ekonomskoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa.

Otvaranjem novih izvoznih tržišta za proizvode kompanije Philip Morris, izvoz iz ove tvornice u Srbiji je uvećan 20 puta u odnosu na razdoblje od prije 10 godina.

Generalni direktor kompanije Philip Morris za jugoistočnu Europu Aleksandar Jakovljević izjavio je da je niška tvornica od pogona namijenjenog proizvodnji za tržište Srbije prerasla u veliki regionalni i svjetski proizvodni centar iz kojeg se izvoze proizvodi u više od 50 zemalja svijeta.

“Pozicija koju smo izgradili za 17 godina od privatizacije do danas uvrstila nas je ne samo na listu najvećih izvoznika, već smo postali i drugi najveći platitelj poreza u državni proračun, kao i centar kompanije Philip Morris za jugoistočnu Europu iz kojeg koordiniramo rad većeg broja tržišta. Imamo ambiciozne planove za budućnost, u čemu će nam, siguran sam, kao i do sada, pomoći stabilno poslovno okruženje i predvidivost regulatorne i fiskalne politike”, rekao je Jakovljević.

On je dodao da će povoljna poslovna klima s jedne strane omogućiti da kompanija nastavi s ulaganjima kako u svoju tvornicu u Nišu, tako i u komercijalizaciju proizvoda koji imaju potencijal da naprave veliki pomak u sferi javnoga zdravlja.

Prethodni članakNovo u Eva asortimanu
Sljedeći članakDamping i uvoz svinja i svinjetine sumnjive kvalitete ugrožavaju domaće proizvođače