stop-nasilju-pikZajednička organizacija humanitarnog projekta uoči donacije PIK Vrbovca

PIK Vrbovec i KHL Medveščak Zagreb udružili su snage pri organizaciji velikog humanitarnog projekta “Stop nasilju među djecom”.

PIK Vrbovec će donirati novčana sredstva za pomoć ovoj akciji 11. ožujka 2012. godine u Ledenoj dvorani Doma sportova za vrijeme treće polufinalne utakmice doigravanja EBEL lige između KHL Medveščaka Zagreb i EC KAC Klagenfurta.

Humanitarna akcija posebno je atraktivna zbog novčanih sredstava koje će PIK Vrbovec donirati, a ono po čemu se ovo događanje posebno izdvaja je sudjelovanje svjetski proslavljenih legendarnih hokejaša Medveščaka Zagreb, kao što su Boris Renaud, Bruno Zajec, Predrag Tišman, Bruno Bregant, Zvonko Oštrić, Boris Oreščanin i Zdenko Crnković.

Legende Medveščaka pokazat će svoje sportsko umijeće na ledu te zabaviti vatrene navijače zagrebačkih Medvjeda u drugom poluvremenu utakmice, pucanjem kaznenih udaraca kojim će sakupljati sredstva za humanitarnu akciju “Stop nasilju među djecom”, zajedničku akciju KHL MEDVEŠČAK i međunarodne organizacije UNICEF u koju je uključeno preko 300 škola u cijeloj Hrvatskoj te više od 200.000 djece.

Upravo zbog važnosti suzbijanja nasilja među najmlađim članovima društva te potrebne edukacije o toleranciji i međusobnom prihvaćanju i uvažavanju od “malih nogu”, PIK Vrbovec odlučio se uključiti donacijom novčanih sredstava za svaki pogodak ili obranu legendarnih hokejaških zvijezda.

Važno je napomenuti kako su neki od hokejaških legendi više puta sudjelovali na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima, poput proslavljenog Borisa Renauda te da su mnogi od njih bili višestruki prvaci KHL Medveščaka Zagreb za vrijeme bivše Jugoslavije.