Tvrtka Plodine, sa sjedištem i Upravom u Rijeci, danas je u sklopu novog trgovačkog centra City Colosseum u Slavonskom Brodu otvorila svoj 72. objekt veličine supermarketa, priopćeno je iz ovog trgovačkog lanca.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 12 milijuna kuna. Prodajni objekt površine je 3500 m2 te zapošljava 60 djelatnika, a kupcima nudi više od 20.000 proizvoda poznatih brendova, kao i 850 proizvoda vlastite robne marke.

Pored široke ponude prehrambenih, neprehrambenih i drogerijskih proizvoda, novi supermarket Plodine nudi i širok asortiman proizvoda za kućanstvo, tekstil, program za djecu, svježe pekarske proizvode i sezonske proizvode, te svježe mesne proizvode i ribu. Najveći dio proizvoda proizvodi se u suradnji s domaćim proizvođačima.

U proteklih pet godina Plodine su u razvoj uložile 1,76 milijarde kuna i otvorile 32 nova objekta. Otvaranje supermarketa u Slavonskom Brodu dio je dugoročne strategije Plodina koja za cilj ima povećanje ukupnih prihoda na oko 5 milijardi kuna godišnje te učvršćivanje na drugom mjestu maloprodaje s tržišnim udjelom od 20%.

“Slavonski Brod je grad na raskrižju prometnica koji ima veliki potencijal zahvaljujući jednom od naših najprometnijih graničnih prijelaza (Slavonski Brod – Bosanski Brod) s prosječnim prometom od 7 milijuna putnika godišnje. Drago nam je što i na istočnom dijelu Hrvatske kupcima možemo ponuditi bogatu lepezu kvalitetnih proizvoda“,  kazala je članica uprave Đozi Heberling.

Shodno najavljenim budućim planovima, sredinom svibnja Plodine otvaraju supermarket na otoku Krku u gradu Krku, stoji u priopćenju.