koprivnicki-studenti-u-podravkiPodravka se uključila u projekt Grada Koprivnice i darujući nova prijenosna računala koprivničkim studentima doprinijela njihovom informacijskom napretku.

Uručenju održanom danas u Podravki, uz studente su prisustvovali gradonačelnik Grada Koprivnice Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković i članovi Uprave Podravke Krunoslav Bešvir i Marin Pucar.

– Podravka nastavlja sa strategijom društveno korisnih aktivnosti i ulaganjem u znanje. Ovaj čin je mali dio priče, ali s velikom željom da pomognemo razvoju kvalitetnih kadrova. Globalna kriza ne koči ono što je nama uvijek bio prioritet, a to je – biti kompanija sa srcem. Nadam se da će ovaj dar pomoći studentima u njihovom daljnjem školovanju, jer informatizacija je bitna za napredak, a Podravkina su vrata uvijek otvorena za kvalitetne kadrove, rekao je predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković, nadodavši kako je želja vodstva Podravke da informatizacija uđe u svaku gradsku ustanovu.

– Podravka i Grad Koprivnica zajednički podržavaju obrazovanje budućih kadrova i kada se traže rješenja, najbolji je put ulog u znanje i obrazovanje budućih generacija. Ova je donacija svojevrsna simbolika, budući da predstavlja suradnju građana Koprivnice i Podravke. Također je dokaz da je najbolje investirati u znanje i obrazovanje. Posljednjih je godina organizirano nekoliko sličnih akcija  i nadam se da će ovaj Podravkin čin motivirati i ostale firme da se uključe i omoguće računala stipendistima Grada Koprivnice.

Kriteriji za dodjelu računala bili su uspješnost u studiju i deficitarnost zanimanja, a to su prvenstveno prirodne znanosti. Desetoro studenata koji su dobili računala su: Jelena Brckan, Ivana Cuki, Andrijana Horvat, Branko Marković, Anja Bajalica, Sanela Kićanović, Ines Petković, Valerija Bukvić, Ivana Horvat i Tatjana Stjepanović.

Čelni ljudi Podravke također su najavili bolju, kvalitetniju i učinkovitiju suradnju između Podravke i Grada Koprivnice na obostranu korist, u cilju razvoja i napretka ovoga kraja, stoji u priopćenju.