U sjedištu Podravke u Koprivnici danas je potpisan sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji Podravke i Instituta Ruđer Bošković, izvijestili su iz ove prehrambene kompanije.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić.

Podravka i IRB surađivat će u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša. Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenos najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći.

“Odnosi između znanosti i gospodarstva važna su poluga u ostvarenju punog inovacijskog i gospodarskog potencijala Hrvatske. Podravka je doslovno izrasla iz inovacija, a vjerojatno najpoznatiji primjer inovacije u prehrambenoj industriji s ovih područja je Vegeta, koju je izumio Podravkin tim stručnjaka. Istraživanje i inovativnost u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda koji osvajaju povjerenje potrošača odrednica je naše korporativne strategije na kojoj temeljimo naš dugoročni uspjeh kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu”, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Sa strane Podravke svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su članica Uprave Jadranka Ivanković, direktor lanca opskrbe Ivan Galović te direktorica Istraživanja i razvoja Jasmina Ranilović, koja je i predstavila prijedloge projekata za suradnju sektora Istraživanje i razvoj, te njezina pomoćnica Lenkica Penava, dok su ispred IRB-a prisustvovali pomoćnik ravnatelja Marin Roje te Rozelindra Čož-Rakovac i Damir Kralj.

“Želimo što više surađivati s tvrtkama poput Podravke jer smatramo da zajednički možemo profitirati, ne samo kao pojedinci već cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Institut ima kvalitetne ljude i veliku količinu znanja, a kako s Podravkom imamo puno dodirnih točaka ostvarit ćemo suradnju od koje će svi imati koristi”, rekao je ravnatelj IRB-a Tome Antičić.

Predstavivši projektnu ideju stvaranja Centra za inovacije u hrani, Jasmina Ranilović istaknula je kako stvaranje tog Centra, u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, daje dodanu vrijednost proizvoda i usluga s ciljem podizanja konkurentnosti i stvaranja dugoročnih pretpostavki za održivi rast i razvoj, zaključuje se u priopćenju.