Podravka nadoknađuje razliku u cijeni pšenice

Podravka je otkupljivala pšenicu po cijeni od 1 kn/kg te će svim proizvođačima nadoknaditi razliku od 20 lipa po kilogramu

Koprivnička je Podravka još sredinom srpnja ove godine među prvima ponudila otkupnu cijenu za pšenicu ovogodišnjega roda. Ponuđena cijena iznosila je 1 kn/kg što je u tom trenutku predstavljalo najveću cijenu na domaćem tržištu, navodi se u priopćenju iz Podravke.

Pritom se dodaje kako je plan bio da se otkupe sve količine od poljoprivrednih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici, a riječ je o količinama od oko 18.000 tona.

“S obzirom na nove okolnosti na tržištu odnosno rast cijene pšenice, Podravka je izrazila spremnost da nadoknadi razliku u cijeni svim poljoprivrednim proizvođačima od kojih je otkupila pšenicu. Razlika u cijeni odnosno nadoknada odnosit će se na razliku između prvo ponuđene cijene od 1 kn/kg te cijene koja je trenutno postavljena na tržištu, a iznosi 1,20 kn/kg”, poručili su iz Podravke.

Uz to, Podravka nastavlja s otkupom pšenice ovogodišnjeg roda po novoj definiranoj cijeni od 1,20 kn/kg, dodaje se u priopćenju.