Traže se entuzijastični studenti, vizionarske ideje i uvjerljivi koncepti

S početkom nove akademske godine, ponovno započinje međunarodno natjecanje tvrtke Henkel za studente - “Henkel Innovation Challenge”. Sedmi put zaredom, Henkel poziva studente diljem svijeta da prijave svoje vizionarske ideje i koncepte za nove proizvode i tehnologije tvrtke Henkel.

Studentski timovi iz ukupno 30 zemalja, pozvani su da pod sloganom “Stvarajte. Učite. Razvijajte se.” najkasnije do 11. prosinca 2013. godine registriraju svoje inovativne i održive ideje na www.henkelchallenge.com.

Razvoj vizionarskih proizvoda ili novih tehnologija za jednu od tri poslovne jedinice tvrtke Henkel: Beauty care, Poslovni sektor proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu ili Ljepila i tehnologije glavni je cilj natjecanja “Henkel Innovation Challenge”.

Prijavom tima od dva člana, studenti iz različitih disciplina preuzet će ulogu kreativnih menadžera zaduženih za razvoj poslovanja, svjesnih važnosti održivosti.

Henkel će tijekom natjecanja pružati veliku podršku: nakon registracije, svaki tim dobit će pristup profesionalnim programima e-učenja, koji su također dio internog Menadžmenta učenja tvrtke Henkel.

Svim timovima koji se kvalificiraju za polufinale, bit će dodijeljen iskusni menadžer Henkela, koji će im biti mentor, te ih savjetovati u daljnjem razvoju svojih inovativnih koncepata.

Ovo omogućava mladim vizionarima da steknu neprocjenjivo, široko poslovno iskustvo i detaljan uvid u kompaniju. Istovremeno, studenti imaju priliku ostvariti dragocjen osobni kontakt s menadžerima u Henkelu.

“Henkel Innovation Challenge nam omogućava da upoznamo najbolje talente iz cijelog svijeta i upoznam ih s tvrtkom Henkel. Natjecanje poput Henkel Innovation Challenge, pomaže nam da povećamo privlačnost Henkela kao poslodavca za glavnu ciljnu skupinu studenata na nama relevantnim tržištima”, rekao je Jens Plinke, Voditelj odjela za Corporate Employer Branding tvrtke Henkel.

Uz individualne savjete menadžera tvrtke Henkel, studentima će biti pružena pomoć kroz opsežne mogućnosti e-učenja i internetske seminare (webinars). Primjerice, mogu odslušati napredne tečajeve e-učenja, na teme kao što su marketinške strategije i prezentacijske tehnike, što će im pomoći čak i u početnim fazama razvoja vlastitih ideja. Sve ove mjere su sukladne sa sloganom natjecanja: “Stvarajte. Učite. Razvijajte se.” -Stvorite inovativnu ideju. Učite uz vlastitog mentora. Razvijajte se uz konkurenciju.

Natjecanje “Henkel Innovation Challenge” otvoreno je za studente svih smjerova, bilo ekonomije, inženjerstva ili prirodnih znanosti.

Ove su godine studenti iz 30 različitih zemalja, pozvani na sudjelovanje u natjecanju, i to iz dvanaest europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska, devet nacija iz azijsko-pacifičke regije, tri latinoameričke zemlje, SAD-a i pet zemalja iz regije Bliskog Istoka i Afrike. Nove zemlje sudionice ove će godine biti Tunis, Egipat i Turska.

Kako bi se odabrali najbolji timovi polufinale će se održati u veljači 2014. godine: tu će timovi biti pozvani da prezentiraju svoje ideje žiriju poslovnih menadžera tvrtke Henkel u Hrvatskoj.

Na lokalnom finalu će lokalni Menadžment odabrati tim koji će Hrvatsku predstavljati na međunarodnom finalu u Njemačkoj. Pobjednički timovi iz cijelog svijeta sastat će se u sjedištu tvrtke Henkel u Düsseldorfu, od 31. ožujka do 3. travnja 2014. godine, gdje će prezentirati svoje inovativne i održive vizije za budućnost. Ponovno, dobit će poduku viših menadžera, kako budu napredovali sa svojim konceptima.

Tri najbolja tima sedmog natjecanja “Henkel Innovation Challenge” bit će pozvani da na sastanak s izvršnim direktorom tvrtke Henkel, Kasperom Rorstedom. Uz to, pobjednici će primiti kartu za put oko svijeta u vrijednosti od 10.000 eura, drugoplasirani će dobiti 4.000 eura i trećeplasirani 2.000 eura.