32.3 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 21:41
VijestiZemljaPotrošnja u maloprodaji u Hrvatskoj u travnju porasla za 4,2 posto

Potrošnja u maloprodaji u Hrvatskoj u travnju porasla za 4,2 posto

U Hrvatskoj je u travnju ove godine potrošnja u maloprodaji realno porasla 4,2 posto na godišnjoj razini, što je najveći porast prometa od lipnja 2022. godine, kada je rast iznosio 4,5 posto.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u ponedjeljak izvješće o prometu u trgovini na malo, a prema kalendarski prilagođenim podacima, potrošnja je u travnju u odnosu na ožujak porasla 3,1 posto, dok je u odnosu na travanj prošle godine skočila za 4,2 posto.

Potrošnja u maloprodaji je u ožujku na godišnjoj razini pala za 1,3 posto, dok je u prva dva ovogodišnja mjeseca blago porasla.

U travnju, promet od trgovine na malo hranom, pićem i duhanskim proizvodima porastao je za 4,1 posto u odnosu na isti mjesec lani, dok je promet od trgovine neprehrambenim proizvodima, osim trgovine motornim gorivima i mazivima, porastao za 1,9 posto, pokazuju podaci DZS-a.

Na mjesečnoj razini, maloprodaja prehrambenih proizvoda porasla je za 1,8 posto, dok je promet od trgovine neprehrambenim proizvodima, osim trgovine motornim gorivima i mazivima, porastao za 0,8 posto.

U prva četiri mjeseca ove godine promet od trgovine na malo realno je porastao za 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...