Agencija za komunikacijski menadžment Apriori World iz Zagreba objavila je danas imena dobitnika priznanja PRO.PR Awards koja će biti dodijeljena pojedincima koji su na osobit način doprinijeli razvoju struke odnosa s javnošću.

PRO.PR Awards priznanja su utemeljena 2012. godine, povodom obilježavanja desete obljetnice PRO.PR konferencije, prve međunarodne konferencije za odnose s javnošću u jugoistočnoj Europi koja će se ove godine, od 22.do 25. travnja, održati u hotelu Malin u Malinskoj na otoku Krku u organizaciji agencije Apriori World.

Najveća posebnost ovih prestižnih priznanja je u tome što su namijenjena pojedincima, a ne organizacijama ili projektima.

Ovogodišnji dobitnici PRO.PR Awards priznanja iz Hrvatske su Dubravka Jusić, direktorica korporativnih komunikacija u Vipnetu, Astrid Mušura Kaučič, direktorica agencije za komunikacijski menadžment In Medias Res, Snježana Bahtijari, direktorica korporativnih komunikacija u Ericsson Nikola Tesli, te Saša Forgić, voditelj kabineta župana Osječko-baranjske županije.

Sveukupno, ove godine će 20 pojedinaca iz regije i svijeta dobiti priznanje PRO.PR Awards, a među dobitnicima iz inozemstva ističu se Danny Rogers, urednik renomiranog časopisa PR Week, Gábor Hegyi, ugledni mađarski komunikacijski stručnjak i vlasnik agencije Capital Communications, te Renate Skoff, jedna od pionirki odnosa s javnošću u Austriji.

“Ovogodišnji program trodnevne konferencije obilježit će 13 predavanja i tri radionice. PRO.PR konferencija nije spektakl. To je jedinstveni događaj na kojem se okupljaju lideri komunikacijske profesije. Ostat ćemo vjerni našoj strategiji te ćemo i ove godine okupiti oko 200 sudionika iz osam zemalja”, izjavio je povodom objave imena dobitnika, predsjednik Organizacijskog odbora PRO.PR konferencije, Danijel Koletić.

Tijekom proteklog razdoblja dodijeljeno je 46 priznanja, a neki od dobitnika su i izvršni direktor za komunikaciju Vlade Velike Britanije, Alex Aiken, predsjednik Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću, Richard Linning, potpredsjednik Ruskog udruženja za odnose s javnošću, Andrey Barannikov, glasnogovornica OSCE-a, Cathie Burton, i drugi.