Kultna pivnica Zagrebačke pivovare u novu godinu zakoračila je u novom izdanju i s novim imenom “Pivana”, što je sinoć prigodno obilježila velikim partyjem otvorenja. Novi koncept Pivane temelji se na jedinstvenom ugođaju koji priča priču o povijesti Zagrebačke pivovare, pružajući urbanu atmosferu za ugodno druženje, izlaske i uživanje u bogatom izboru kvalitetnog piva i pivske gastroponude.

Na samom otvorenju nije nedostajalo zabave i različitih sadržaja, za što se pobrinuo voditeljsko zabavljački dvojac Rene Bitorajac i Mario Petreković, koji su goste dočekali u ulogama osnivača pivovare uz kuhano pivo i kestene te glazbenu pratnju benda Duoza.

Veselu atmosferu dodatno je zagrijao kvartet Ante Gele uz pjevačicu Ivanu Rushaidat, kojima se u jednom trenutku na pozornici pridružio i poseban gost iznenađenja – Parni Valjak. Dobro raspoložene uzvanike dugo u noć zabavljao je jedan od najpoznatijih zagrebačkih DJ-a Neno Martinović.

Cijeli prostor Pivane prožet je izlošcima iz bogate povijesti Zagrebačke pivovare te nizom informativnih i edukativnih detalja iz povijesti pivarstva i svijeta piva.

Osvježena Pivana svojim će originalnim interijerom i kvalitetnom ponudom obogatiti ugostiteljsku i turističku ponudu Zagreba te njegovim stanovnicima i posjetiteljima pružiti novo mjesto za ugodna druženja i dobru zabavu uz nezaobilazan pivski asortiman.

Osim novog ruha i vrhunske ponude piva, Pivana nudi i bogat zabavni program koji se prije svega temelji na urbanom glazbenom zvuku u sklopu kojeg će redovito nastupati poznati glazbenici, demo bendovi, cover bendovi i DJ-i, a planira se i pokretanje i održavanje pub kvizova te pivskih kabarea.

Osim što će karta ugostiteljske i zabavne ponude Zagreba biti obogaćena kultnim mjestom okupljanja ljubitelja piva, želja je Zagrebačke pivovare učiniti Pivanu istinskim muzejom piva i pivske kulture putem škole pivarstva i pravilnog točenja piva te sljubljivanja piva i hrane.

Uz ugodan ambijent, različita glazbena događanja, pravu pivsku hranu i vrhunsku ponudu piva iz velikog asortimana Zagrebačke pivovare, Pivanu nije teško zamisliti kao pivsko mjesto broj jedan u Zagrebu.

Pivana se može nazvati živim svjedokom zagrebačke pivovarske tradicije jer iza nje stoji duga povijest koja počinje od 12. srpnja 1893. Glavni inicijatori izgradnje nove pivovare u Zagrebu bili su grof Gustav Pongratz i barun Petar Dragutin Turković.

Pivana je otvorena iste godine kao i Zagrebačka pivovara, a sve ove godine radila je pod imenom restorana K pivovari. Promjenom koncepta, odlučilo se i za promjenu naziva te joj se dodijelio naziv koji je kolokvijalno u upotrebi među zaposlenicima Zagrebačke pivovare od sredine prošloga stoljeća.