Zagrebačka pivovara i Robert Knjaz u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje predstavili snimanje edukacijskog filma o maloljetničkoj konzumaciji alkohola

Na konferenciji za novinare predstavljeno je snimanje edukacijskog filma autora Roberta Knjaza u sklopu nacionalne kampanje “Razmisli – treba znati stati” Zagrebačke pivovare, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ta suradnja nastala je s ciljem podizanja svijesti i edukacije maloljetnika o opasnostima zloupotrebe alkohola te podizanja svijesti javnosti o odgovornom konzumiranju, priopćeno je iz Zagrebačke pivovare.

Na događanju u Novinarskom domu o glavnim ciljevima i aktivnostima u sklopu filma i općenito o problemu maloljetničke zloupotrebe alkohola, uz samog autora, govorili su pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Sanja Urek, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba dr. Slobodanka Keleuva, voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović.

U izradi filma, koji je zamišljen kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, sudjelovali su mnogobrojni stručnjaci i poznate osobe. Tako su Enis Bešlagić i Željko Pervan upozorili na opasnosti koje donosi prekomjerna konzumacija alkohola u maloljetničkoj dobi i savjetovali mladima da ne čine pogrešku upuštajući se u prekomjernu konzumaciju alkohola.

Zabrinjavajuće podatke i činjenice u filmu su iznijeli i stručnjaci u tom području koji se svakodnevno susreću s pretjeranom maloljetničkom konzumacijom alkohola. Jedan je od njih i podatak da se godišnje 400 mladih liječi u bolnicama zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, što predstavlja sve veći problem u Hrvatskoj.

Zagrebačka pivovara prepoznala je potrebu edukacije maloljetnika i opće javnosti o tom problemu zbog niza negativnih aspekata koje donosi – od zdravstvenih i zakonskih do socijalnih. Tako ovim edukacijskim filmom u sklopu kampanje “Razmisli” s glavnom komunikacijskom porukom “Treba znati stati” Zagrebačka pivovara želi dodatno upozoriti na opasnosti maloljetničke konzumacije alkohola i podignuti svijest javnosti o tom društveno neprihvatljivom ponašanju.