U Red Wine baru u Zagrebu održano je kušanje vina Romeo Roberta Paliske i maslinovog ulja Negro Viliama Negra iz Labina.

2-Antonela, Roberto i Roberta PaliskaPriča o vinima Romeo seže još od davne 1850 godine. Do današnjeg dana prenošenjem s koljena na koljeno, nizom generacija, obitelj Licul očuvala je obiteljsko naslijeđe Vina Romeo.

Sa sigurnošću se može reći da su ona rezultat dugogodišnje tradicije, privrženosti, rada i prije svega ljubavi prema vinovoj lozi.

Obiteljska ljubav prema vinovoj lozi omogućila je obitelji Licul održavanje bogatstva dugogodišnjeg stvaranja autohtonog istarskog vina. Kako bi se očuvala ova prekrasna tradicija proizvodnje vina u obiteljskom okruženju, svakodnevno se teži inovaciji s ciljem konstantnog poboljšanja ponude OPG-a obitelji Licul.

U asortimanu Vina Romeo možete pronaći vina istarskih autohtonih sorti: Malvazija, Teran te ostale sorte vina Chardonnay, Muškat žuti, Merlot i Cabernet Sauvignon.

Uz mnogobrojne nagrade i priznanja, kao aktualne nagrade, Vina Romeo izdvajaju činjenicu da su ponosni dobitnici zlatnih medalja za sorte Malvazija i Teran te srebra za Muškat žuti na Vinistri 2016.

Stancija Negri smještena je lokaciji Brgod na brežuljku iznad Raškog zaljeva, udaljena je 6 kilometara od Labina.

“Naše ulje dobiveno hladnim postupkom prerade, pri punjenju ima visoki stupanj prirodnih antioksidansa koji jamče zdravu prehranu i ljekoviti učinak. Selektirane sorte, daju ulju veličanstvenu zelenu boju, ujednačene gorčine i pikantnosti s okusom na gorki badem i timjan, te osebujnog mirisa i okusa po plodu masline, jabuke i trave. Upravo taj profinjeni miris i okus najbolja je podloga mediteranskoj kuhinji, a to potvrđuju i visoke nagrade i priznanja na izložbama poput prezentacije na OLEA–u udruge maslinara Županije Istarske, NOĆNJAK–u centralnoj manifestaciji maslinovog ulja Hrvatske, AIPO – Italija, Zadar, Vodnjan, Krasica, kao i dugogodišnje uvrštenje u vodič najkvalitetnijih ekstra djevičanskih ulja svijeta FLOS OLEI. Dobitnici smo nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencije (UHPA) za najbolju kušaonicu u 2015. godini” rekao je William Negri.