dv-fijolica-s-partnerima-projekta-largePjesma “Moj je svijet čaroban i lijep” dječjeg vrtića Fijolica iz Novog Vinodolskog proglašena najboljom između 320 pristiglih pjesama

U Zagrebačkom kazalištu lutaka danas je održana svečanost na kojoj su predstavnici Henkela, Konzuma i RTL televizije predstavili rezultate humanitarnog projekta Kutak za glazbeni trenutak u kojem je sudjelovalo 185 dječjih vrtića iz cijele Hrvatske s više od 320 pjesama.

Objavljena su imena 30 dječjih vrtića koji su osvojili glazbeni kutak te je predstavljena pjesma „Moj je svijet čaroban i lijep” dječjeg vrtića Fijolica iz Novog Vinodolskog koja je proglašena najboljom pjesmom projekta.

Humanitarni projekt „Kutak za glazbeni trenutak“ pokrenut je s ciljem opremanja 30 dječjih vrtića u Hrvatskoj glazbenim kutcima odnosno didaktičkim glazbenim instrumentima.

Za sudjelovanje u projektu državni dječji vrtići su trebali poslati prijedlog teksta pjesme koju su osmislila djeca uz pomoć svojih odgajatelja.

Žiri sastavljen od predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje, Henkela, Konzuma, Udruge RTL pomaže djeci zajedno s Lanom Jurčević, od svih pristiglih tekstova pjesama odabrao je 30 pjesama vrtića koji će biti opremljeni glazbenim kutkom.

Žiri je odabrao i najbolju pjesmu projekta koju je uglazbila Lana Jurčević, dok aranžman potpisuje Stjepan Krznarić. Pjesma je zajedno s djecom iz dječjeg vrtića Fijolica snimljena u studiju te će biti emitirana na Soundset radijskoj mreži.

Projekt „Kutak za glazbeni trenutak“ pokrenut je s ciljem poticanja kreativnosti djece u dječjim vrtićima kroz različite oblike izražavanja, a provodio se uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Za sve vrtiće koji nisu osvojili glazbeni kutak organizatori su pripremili posebne zahvalnice za sudjelovanje u projektu.