Prima grupa, tvrtka koja se bavi proizvodnjom i prodajom namještaja, u ovoj godini planira otvoriti stotinjak radnih mjesta uglavnom u proizvodnji, izjavio je vlasnik tvrtke Renato Radić.

Prima grupa u ovom trenutku zapošljava oko 1.900 radnika, a glavni povod za nova zapošljavanja je uspješno predstavljanje 30 novih proizvoda namijenjenih tržištu EU.

“U trenutku kada su industrijska proizvodnja i izvoz u Hrvatskoj u stalnom padu, Prima grupa je uspjela pronaći način kako postati relevantan strateški partner i izvoznik u zemlje Europske unije. Želja nam je u ovim iznimno teškim vremenima i dalje razvijati našu proizvodnju, kako bismo uz produktivnost omogućili i daljnje otvaranje novih radnih mjesta”, zaključio je Radić.

Na najznačajnijem europskom sajmu namještaja IMM Cologne u Kolnu, koji svake godine definira trendove u nadolazećoj godini, Prima grupa samostalno se predstavila na prostoru površine 250 m2, četvrti put za redom, uz više od 1.100 tvrtki iz 50 zemalja. Razvoj asortimana, posebice u skupini tapeciranog i masivnog namještaja, omogućio je Prima grupi predstavljanje 30 novih proizvoda koji su osmišljeni i proizvedeni u Hrvatskoj.

Tradicionalno vrlo važna tržišta Njemačke i Francuske i ove su godine izvrsno prihvatila novitete iz Prime. Uz postojeće, velike trgovačke lance koji već nekoliko godina posluju s Prima grupom, suradnja je proširena i na područje poslovanja koje posljednjih godina bilježi izniman rast – internet prodaja. Tako će se hrvatski proizvodi iz Prime moći kupovati na www.amazon.de i www.Cdiscount.com (dvije najznačajnije internet trgovine u Njemačkoj i Francuskoj).

Apsolutno iznenađenje sajma u kategoriji masivnog namještaja po kojem je Hrvatska uvijek prepoznatljiva, inovacija je koja dolazi upravo iz Prime – stolovi izrađeni od termo tretiranog drveta bukve i jasena. Termalna modifikacija izvodi se u strogo kontroliranim uvjetima, na visokim temperaturama od 193 °C ili 206 °C.

U procesu se koriste samo toplina, vodena para i svježa voda pa je dobiveni proizvod u potpunosti ekološki prihvatljiv. Tako tretirano drvo odlikuju trajnost, izdržljivost te otpornost na vlagu i štetočine, potpuno je neosjetljivo na sve atmosferske utjecaje, a može se podjednako koristiti kako u unutarnjim tako i vanjskim prostorima.

“Usprkos krizi i brojnim poteškoćama, ustrajnost u razvoju suradnje s brojnim klijentima u Europskoj uniji te vizija da se kroz dizajn, inovativnost i razvoj asortimana ostvaruje dodana vrijednost proizvoda, iz godine u godinu omogućuju Prima grupi daljnji rast izvoza i širenje na nova tržišta”, izjavila je direktorica Prima namještaja Gordana Pušetić.