Međimursko pile je brand koji ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo. Brand naglašava da je piletina lokalnog uzgoja i da su proizvodi proizvedeni u Čakovcu.

Specifičnost mesa pod brandom Međimursko pile je domaća proizvodnja, žuta boja kože mesa, umjerena masnoća, bogatstvo proteina, mala varijacija u težini, te svježina samog proizvoda jer dolazi iz hrvatskih farmi. To se uklapa u strategiju poduzeća, čiji se cijeli proizvodni lanac od hrane za piliće pa do finalnih proizvoda odvija u Hrvatskoj i temelji na integriranom sustavu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje hrane od polja do stola strogo kontrolirani.

“Domaći smo hrvatski proizvođač pa su nam naravno domaći, hrvatski potrošači najvažniji”, ističe voditeljica marketinga Branka Šoštarić.

Lokalni brand kao garancija domaćeg porijekla i kvalitete
Međimursko pile postalo je priznat brand na hrvatskom tržištu i bilježi sve veći trend rasta prodaje. Potrošači su prepoznali kvalitetu te smo u Perutnini Ptuj-Pipo, slijedeći najrelevantnije trendove mesne industrije i potrebe potrošača, odlučili pod zaštićenim brandom Međimursko pile ponuditi proizvode iz asortimana svježeg mesa.

“Cijeli proces razvoja asortimana branda Međimursko pile popratili smo s novom medijskom kampanjom (TV, OOH, Digital + BTL) te mnogobrojnim aktivnostima za potrošače na prodajnom mjestu i već u prvom mjesecu, unatoč svim vanjskim faktorima i ograničenjima, polučili veliki uspjeh”, ističe Branka Šoštarić.

Suvremeni potrošači danas se svakodnevno nose s netipičnim obiteljskim situacijama, kuhaju brzinski za jedno ili dvoje, a neki i za petero, ali nemaju vremena za duge pripreme, obradu namirnica unaprijed, možda su totalni početnici ili povremeni gastro izletnici, a možda su spremni provesti u kuhinji i tri sata kako bi impresionirali za svečanim blagdanskim stolom. Za sve te prilike i neprilike biraju Međimursko pile jer znaju da je zdravo, lokalno i domaće, a također u širokom asortimanu proizvoda mogu pronaći već pripremljeno i obrađeno svježe pileće meso – baš one komade koje i recept traži!

Regionalni i nacionalni trgovački lanci prepoznali su potencijal rasta kategorije te se pozitivno odazvali na naš prijedlog zajedničke investicije u kategoriju pilećeg mesa kao zdravije a i cjenovno povoljnije namirnice za hrvatskog potrošača.
Među piletinom biraju Međimursko!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!