Plidenta je najkvalitetnija robna marka zubnih pasti na hrvatskom tržištu, prema istraživanju tržišta QUDAL – QUality meDAL 2015/2016, koje je tijekom siječnja ove godine provela švicarska certifikacijska organizacija Icertias na uzorku od 1.200 hrvatskih potrošača starijih od 15 godina, izvijestili su iz Atlantic grupe u čijem se portfelju nalazi ovaj brend za njegu zubi i desni.

Potrošači su, navodi se u istraživanju, u najvećem broju odgovorili da upravo Plidenta nudi u Hrvatskoj apsolutno najvišu razinu kvalitete od svih zubnih pasti na tržištu.

Plidenta je osvojila najvišu ocjenu s pet zvjezdica, kao robna marka kojoj su potrošači dali najveće povjerenje u pitanjima kvalitete i pozicionirali ju na prvo mjesto u kategoriji zubnih pasti.

Vrijednost Qudal istraživanja je u tome da mjeri isključivo iskustvo, mišljenje, zadovoljstvo i percepciju potrošača o tome tko na tržištu nudi najvišu razinu kvalitete, a ispitanici umjesto na unaprijed ponuđena pitanja, odgovaraju na pitanja otvorenog tipa, posve slobodno što smatraju najprimjerenijim odgovorom.

Lansirana 1984. godine, Plidenta je od početka zamišljena kao robna marka za zdravlje i lijep izgled zubi. Zahvaljujući farmaceutskoj ekspertizi i kvaliteti temeljenoj na originalnim formulacijama i 60-godišnjem iskustvu u proizvodnji zubnih pasti, Plidenta je vrlo brzo postala najpopularnija zubna pasta na tržištu, a njezina kvaliteta i liderska pozicija potvrđene su priznanjima Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta te nagradama Trusted brand, Superbrands i Cropak, navodi se u komentaru Atlantic grupe.